Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ ATİNA’DA “AVRUPA IRKÇILIKLA MÜCADELE AĞI”NIN TOPLANTISINA KATILTI

DEB PARTİSİ ATİNA’DA “AVRUPA IRKÇILIKLA MÜCADELE AĞI”NIN TOPLANTISINA KATILTI

17
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Atina’da yapılan ırkçılıkla mücadele konulu toplantıya katıldı.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ile DEB Partisi Uluslararası İlişkiler Direktörü Leyla Salihoğlu, 22 – 23 Kasım 2013 tarihlerinde Atina’da gerçekleştirilen Avrupa Irkçılıkla Mücadele Ağı’nın (ENAR) Yunanistan Platofmu Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Atina’da yapılan toplantıya, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden insan hakları ve ırkçılıkla mücadele alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda Yunanistan’da ve Avrupa’da yükselek ırkçılık ve ırkçılıkla mücadele konuları ele alındı.

DEB Partisi adına toplantıya katılan Genel Başkan Yardımısı Ozan Ahmetoğlu yaptığı konuşmada Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını anlattı. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın taleplerinin bugüne kadar devlet tarafından kabul edilmediğini ve yerine getirilmediğini söyleyen Ahmetoğlu, son dönemde bu soruna yeni bir sorunun daha eklendiğini vurguladı. Yunanistan’da son yıllarda yükselen ırkçılığın hedeflerinden birinin de Batı Trakya Türkleri olduğunu belirten Ahmetoğlu, son dönemde yaşanan olayları örneklerle anlattı. DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, son bir ayda meydanan gelen; İskeçe’deki bir futbol maçında yaşanan Türkçe konuşma kriziyle, Gümülcine Devlet Hastanesi’ndeki doktorlarla hastalar arasındaki konuşmaları düzenleyen ve konuşmaların sadece Yunanca dilinde yapılmasını isteyen genelgeyle ilgili soruna da değindi.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu Atina’da yapılan toplantıda ENAR Başkanı Sarah Isal ile de görüşerek, son dönemde Batı Trakya’da meynana gelen olaylarla ilgili olarak bir rapor sundu ve ENAR başkanını Batı Trakya’ya davet etti.

DEB Partisi yöneticileri ENAR toplantısında 2014 Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleriyle ilgili çalışma komisyonuna da katıldı.

Avrupa Irkçılıkla Mücadele Ağı’nın (ENAR) toplantısına katılan DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Leyla Salihoğlu, Avrupa Birliği ülkelerinden ve Yunanistan’dan temsilcilerle de görüşerek azınlık sorunları hakkında bilgi verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz