Ana Sayfa Yunanistan Haber DEB Partisi’ne Seçimlere Katılma Yasağı Getirilmesi İsteniyor!

DEB Partisi’ne Seçimlere Katılma Yasağı Getirilmesi İsteniyor!

2
1

DEB için tehlike çanları çalıyor, Yargıtay Mahkemesi’ne mektup gönderildi, DEB Partisi’ne seçimlere katılma yasağı getirilmesi isteniyor!

Yunanistan Tarım ve Hayvancılık Partisi (ΑΚΚΕΛ) Başkanı Vakis Çiobanidis, Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun seçimlerden sonra alexpoli.gr web sitesine yaptığı seçim sonuçlarının değerlendirilmesi mülakatında sarf ettiği sözlerden dolayı, Yunanistan Yargıtay Mahkemesi Savcısına bir mektup gönderdi ve DEB Partisi’nin seçimlere katılma yasağı getirilmesini talep etti.

Mektubun içeri aynen şu şekildedir:

“Bu partinin ulusal seçimlere katılım yasağı tek yöndür”

Dostluk, Eşitlik, Barış (ΚΙΕΦ-DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun, yakın geçmişte alexpoli.gr web sitesine verdiği röportajındaki açıklamalarından dolayı Yunanistan Tarım ve Hayvancılık Partisi (ΑΚΚΕΛ), öfke ve endişe hissi duyarak sizlere sesleniyor.

Kendisine sorulan soruda Yunanistan ile Türkiye arasında bir çatışma çıkarsa, onun tutumu ne olacağı sorusuna, anavatanının Türkiye olduğunu, Yunan vatandaşlığına sahip olmasına rağmen desteğinin saldıran Türkiye’nin yanında olacağının açık bir sinyalini verdiğini söyledi.

Bu ifade, yabancı bir hükümete açık bir bağımlılıktır ve bunun Yunanistan’a karşı düşmanca tanınması dışında, düşmanla bir çatışma olduğunda o ülkenin rejimiyle işbirliğinin itirafıdır. Bu partinin ulusal seçimlere katılmasını kabul etmek, Yunan vatandaşlarına karşı kabul edilemez ve aşırı derecede hakarettir.

Kaldı ki yukarıda belirtildiği üzere, komşu ülkedeki tamamen özgürlüksüz bir rejimle bağımlılığı göz önüne alındığında, bu partinin işleyiş şekliyle demokrasiye ve Yunan halkına hizmet ettiği dahi şüphelidir.

Bu partinin ulusal seçimlere katılım yasağının, ülkemizdeki özgürlük ve demokrasinin korunmasında, tabii ki geriye ne kaldıysa, biz ve diğer partiler, önceki hükümetler döneminde meydana gelen ve devam eden bu son on yılın kriz koşullarında, tek yönlü bir yol olduğuna dair emin olduğumuzu ifade ediyoruz.

AKKEL, ulusal güvenlik alanlarında önceden planlanmış bu gibi tahriklerin cevapsız kalmaması gerektiğine inanmaktadır. Ancak, gelecekte planlanan herhangi küçük düşürücü bir eylemi etkisiz hale getirmek için Yunanistan tarafından örnek bir tepki verilmelidir.”

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz