Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “DEB PARTİSİ ŞAHSİ ÇIKARLARIN ADRESİ OLMAYACAKTIR”

“DEB PARTİSİ ŞAHSİ ÇIKARLARIN ADRESİ OLMAYACAKTIR”

22
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi seöimlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, “25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek erken genel seçimlerde tarafsız kalacak ve herhangi bir parti veya adayı desteklemeyecektir. Bizler, halkımızın desteğini alan bir siyasi hareket olarak, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sesi olmaya ve  sorunlarını duyurmaya devam edeceğiz. Seçmenlerimizin bize yüklediği misyonun çok iyi farkındayız. Gücünü halkımızdan alan DEB Partisi, daima toplumun çıkarlarına hizmet edip, şahsi çıkarların adresi olmayacaktır” ifadelerine yer veriliyor.

 

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemiz 25 Ocak 2015 tarihinde erken genel seçime hazırlanıyor. Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, siyasi partilerin yanısıra, bağımsız milletvekili adaylarına da uygulanan antidemokratik yüzde 3’lük seçim barajı nedeniyle seçimlere katılmamaktadır. Parti olarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın Yunanistan parlamentosunda temsil edilmesinin gerekliliğine ve sesinin güçlü bir şekilde duyulması gerektiğine inanmaktayız.

Erken seçim tartışmalarının başlamasıyla birlikte DEB Partisi ve yöneticilerinin, seçim ve adaylık dedikodularına malzeme yapıldığını gözlemlemekteyiz. Bazı çevrelerin, partimizi ve yöneticilerimizi gerçek dışı adaylık spekülasyonlarına dahil etmek istemesini, DEB Partisi’ni yıpratmaya ve halkımızın gözünde saygınlığını yitirmeye yönelik art niyetli bir hareket olarak değerlendirmekteyiz.

DEB Partisi ve yöneticileri bugüne kadar, herhangi bir siyasi partiyle seçim ve adaylık konusuyla ilgili olarak herhangi bir görüşme veya girişimde bulunmadığı gibi, böyle bir niyeti de bulunmamaktadır.Diğer siyasi partilerden de DEB Partisi’ne ve yöneticilerine herhangi bir teklifin gelmediğini belirtmek isteriz. Dolayısıyla gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan partimizle alakalı çeşitli seçim dedikodularının ve asılsız iddiaların, partimizi yıpratmaya yönelik olduğu gibi, bazı çevrelerin de DEB Partisi’nin ismini kullanarak kendilerine yarar sağlamaya yönelik olduğunu değerlendirmekteyiz. Önerimiz ve beklentimiz; hiçbir siyasi partinin azınlığın gönlünde farklı bir yere sahip olan DEB Partisi’nin adını kullanarak menfaat ve siyasi rant devşirmeye yeltenmemesidir.

“DEB Partisi, 43 bin oyun değerini hiçbir zaman küçük hesaplarla heba etmeyecektir”

DEB Partisi, Mayıs ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aldığı 43 bin oyun değerini ve bu büyük desteği hiçbir zaman küçük hesaplarla heba etmeyecektir. DEB Partisi 25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek erken genel seçimlerde tarafsız kalacak ve herhangi bir parti veya adayı desteklemeyecektir. Bizler, halkımızın desteğini alan bir siyasi hareket olarak, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sesi olmaya ve  sorunlarını duyurmaya devam edeceğiz. Seçmenlerimizin bize yüklediği misyonun çok iyi farkındayız. Gücünü halkımızdan alan DEB Partisi, daima toplumun çıkarlarına hizmet edip, şahsi çıkarların adresi olmayacaktır. Bu nedenle üyelerimize, halkımıza ve kamuoyuna, DEB Partisi’yle ilgili olarak yapılan spekülasyonlara itibar etmemesini duyurmak isteriz. Son Avrupa Parlamentosu seçimlerinde azınlık seçmeninin büyük desteğini alarak, Rodop ve İskeçe’de açık farkla birinci parti olan, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nde ise üçüncü parti olan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi başka siyasi partilerin arka bahçesi veya destek değneği olmayacaktır.

Bu arada şunu da belirtmek isteriz ki; azınlık seçmeni 25 Ocak 2015 seçimlerinde yarışacak aday ve partilerden azınlık sorunlarıyla ilgili programlarını ve hedeflerini bir an önce açıklamalarını ve bu konuda somut adım atmalarını beklemektedir.

DEB Partisi olarak, ülkemiz Yunanistan’ın bir parçası olan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haklarını iadesi, sorunlarının çözüme kavuşması, uluslararası hukukun azınlığımıza tanıdığı hakların kullanımı, toplumumuzun sesinin ülkemiz ve tüm dünyada duyulması ve ülkemiz Yunanistan demokrasisinin daha ileri seviyeye gelebilmesi için, halkımız, bölgemiz ve ülkemizin kalkınması için gayret sarfetmeye devam edeceğini tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

DEB PARTİSİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz