Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “CAN VE MAL GÜVENLİĞİMİZ İÇİN DEVLETİMİZİ GÖREVE ÇAĞRIYORUZ”

DEB: “CAN VE MAL GÜVENLİĞİMİZ İÇİN DEVLETİMİZİ GÖREVE ÇAĞRIYORUZ”

13
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin tabelası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıya uğradı. Bu saldırıyla ilgili DEB Partisi Genel Merkezinden saldırıyı kınayan yazılı bir basın açıklaması yayınlandı.

 

 

BASIN AÇIKLAMASI

KINAMA

22 Ağustos Çarşamba akşamı Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin tabelası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıya uğradı.

 

Bu saldırıyı kimlerin hangi amaçla yaptığını bilmiyoruz. Lâkin amaçları ne olursa olsun, bizler, doğru bildiğimiz yoldan ilerlemeye devam edeceğiz. Bizi yıldırma gayesi güdüyorsa bu saldırı, boşuna akıntıya kürek çekmişlerdir.

Bu ülkede eşit koşullarda, barış içinde, kendi kültürel yapısını koruyarak yaşama gayesi güden bir toplumuz. Batı Trakya Türk Azınlığı kimliği ile uluslararası antlaşmalardan ve vatandaşlık yasalarından doğan haklarımızdan ziyade, bu güne kadar bir talebimiz olmadı ve olmayacaktır. Vatandaşı bulunduğumuz bu ülkenin her sorununu bugüne kadar hep sahiplendiğimiz gibi sahiplenmeye devam edeceğiz. Ülkemizin huzuru ve bekası bizler için önemlidir.

 

Hoşgörü kültürünün evlatları olarak, bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Batı Trakya bölgesinde yaşayan bütün halkların kardeşliğine inanmış ve dostluğu, barışı yaşam gayesi edinmiş bir parti olarak, düşmanlık tohumu saçmaya çalışanları bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Bu güzel coğrafyada yaşayan insanların huzurunu kaçıracak her türlü eylemden uzak durmaya çağrıyoruz.

 

Şiddetin küfrün kimseye fayda getirmediği son birkaç yıldır dünyamızın bazı bölgelerinde yaşanan olaylara bakıp anlamak mümkündür. İddia ediyoruz ki, bizim tabelamıza bu taşı atanlardan daha fazla bu ülkeyi seviyoruz. Sevginin gücü taşın gücünden daha büyük olduğuna inananlardanız.

 

Aynı topraklarda doğan bu güzel insanların kültürel zenginlik içinde, huzur içinde yaşamalarına engel teşkil edecek her türlü davranışın karşısında olacağız.

Böylesine çirkin bir saldırıyı yapanları bir an önce yakalayıp yargı önüne çıkarılmalarını devlet görevlilerinden bekliyoruz. Azınlığın can ve mal güvenliğini sağlamayı uluslararası antlaşmalarda taahhüt eden devletimizi göreve çağrıyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz