Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “BİZLER, BİZİ ANLAYAN ÇOĞUNLUKLA ELE ELE VERİP BU ÜLKEYE HİZMET ETMEYE...

DEB: “BİZLER, BİZİ ANLAYAN ÇOĞUNLUKLA ELE ELE VERİP BU ÜLKEYE HİZMET ETMEYE GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

30
0

BASIN AÇIKLAMASI

“Değerli Halkımız,

Bir yılı daha geriden bırakırken 2016 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen geleceğe dair umudumuzu yitirmeden güzel gelişmelerin emelini bir sonraki yıla taşıyoruz. Bizler azınlık mensupları olarak son bir yılda hiç arzu etmediğimiz olaylarla karşılaştık. Partimize yapılan saldırıdan sonraki süreçte her geçen gün azınlığımız adına ayrı bir olumsuz girişimle karşı karşıya kaldık. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun Avrupa Parlamentosu’nda düzenlediği azınlık haklarımızla ilgili konferans faşist Altın Şafak milletvekilleri tarafından basıldı. Okullarımız çocuk azlığı bahane edilerek kapatıldı. Değişik bahanelerle hakkımda soruşturmalar başlatıldı. Resmi derneğimiz Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ne baskın düzenlendi. Aralık başında Atina’da Helsinki İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği ile birlikte düzenlediğimiz Yuvarlak Masa toplantısı yine faşist Altın Şafak Partisi milletvekilleri ve sempatizanları tarafından basıldı, ölümle tehdit edilmekle kalmadım, şahsım, arkadaşlarım ve katılımcılar birçok hakarete maruz kaldık. Hemen bu olayın akabinde azınlık mensubu bir belediye başkanımızın başına gelenler ortada.

Bizler tüm bu olumsuzluklara rağmen asla umutsuz değiliz. Kültürümüzün en güzel mirası olan hoşgörüye sıkı sıkı sarılarak, iyi niyetle ülkemizi sevmeye, ülkemizdeki demokrasinin gelişmesine, insan hak ve hürriyetlerinin genişlemesine katkı sunmaya çalışacağız. Bizler, bizi anlayan çoğunlukla ele ele verip bu ülkeye hizmet etmeye, barışı ve dostluğu hakim kılmaya gayret göstereceğiz.

Bu düşünceler içinde sizlerin ve tüm insanlığın yeni yılını kutlar ve 2017’nin, umutların daha da çoğaldığı, zulmün, terörün ve savaşların son bulduğu, barışın tüm dünyada egemen olduğu, ülkemizde ekonomide, demokratikleşmede önemli gelişmelerin olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını diliyorum. Biliyorum ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz. Ancak ne binlerce yıllık kültürümüzün ne de inancımızın bizlere destur vermediği umutsuzluğa düşmeden, en zor günleri dayanışma içinde atlatacağız.

Bu duygular eşliğinde, 2017 yılının kardeşliğin egemen olduğu; tüm vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur ve refah içinde, birbiriyle dayanışma içinde geleceğe yürüdüğü bir yıl olmasını temenni ediyor, bir kez daha değerli halkımızın sevgiyle, saygıyla yeni yılını kutluyorum. Umutla, dostça ve sağlıcakla kalın…”

                                                                  

Saygılarımla

Mustafa Ali ÇAVUŞ

DEB Partisi Genel Başkanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz