Ana Sayfa Batı Trakya Haber DEB: “Azınlıkların Haklarının İade Edilmesini Talep Ediyoruz”

DEB: “Azınlıkların Haklarının İade Edilmesini Talep Ediyoruz”

1
0

Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla, “Serez İli Yerliler Kardeşliği Kirilos ve Methodios” derneğine destek çıkıyor.

BASIN AÇIKLAMASI

“2017 yılında Serez şehrinde yaşayan Makedon Azınlığı’nın kurduğu ve Serez Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tescil ettiği “Serez İli Yerliler Kardeşliği Kirilos ve Methodios” (Adelfotita Dopion Nomu Serron Kirillos – Methodios) isimli derneğin daha sonra  “yasa dışı” ilan edilmesi sürecini endişeyle takip etmekteyiz.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı derneklerinin yıllarca AİHM kararlarına rağmen resmiyetleri iade edilmemiş olması durumu, Makedon Azınlığın aleyhine verilen kararın bir başka örneğidir.

Buradan anlaşılmaktadır ki, Yunan makamları ülkesinde bir mozaik misali yaşaması gereken Azınlıkların haklarını vermek ya da iade etmek yerine, baskı uygulamaya ve asimile etmeye çalışmaya devam etmektedir.

Dernekleşme özgürlüğünü kısıtlayan, etnik kimlikleri yok sayan bu tür uygulamaların bir an önce son bulmasını diliyor, tüm Azınlıkların haklarının iade edilmesini talep ettiğimizi kamuoyun bilgisine sunuyoruz.”

DEB Partisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz