Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “ART NİYETLİ BİLGİLER VERMEKLE İTHAM EDENLERİ, YARGI ÖNÜNE ÇIKARMADA HAKKIMIZI ŞİMDİLİK...

DEB: “ART NİYETLİ BİLGİLER VERMEKLE İTHAM EDENLERİ, YARGI ÖNÜNE ÇIKARMADA HAKKIMIZI ŞİMDİLİK SAKLI TUTUYORUZ”

12
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi, Gümülcine Mühendisler Odası Başkanı’nın 29 Kasım 2011 tarihli 4014/2011 sayılı yasa ile ilgili yaptığı konuşmaya istinaden yazılı bir kınama yayınladı. Kınama yazısı şu şekildedir.

 

KINAMA

Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak 9 Şubat 2012 tarihinde 4014/2011 yazılı yasa ile ilgili bir basın açıklaması yaptık.Bu basın açıklamasında genel hatları ile eski Sovyetler Birliği’nden gelen göçmenlere tanınan cezalarda %80 bağışlama haklarının Batı Trakya Türk Azınlığı’na neden tanınmadığını, hatta 1993 yılına kadar Azınlığa tapu ve tamir izni verilmediğini sorguladık. En son olarak da bu izinlerin 1993 yılına kadar verilmediğini Gümülcine Mühendisler Odası da teyit ediyor diye bir ifade kullandık.

Bu ifademize alınganlık gösteren Gümülcine Mühendisler Odası 18 Şubat tarihli Hronos gazetesinde yer alan açıklamalarında bizleri yanlı, art niyetli, yalan bilgiler vermekle ve kamuoyunu yanıltmakla suçladı. Yine aynı yayın organında [μικρό Κομοτηναιϊκα] başlığı altındaki yazıda DEB Partisi’nin Mühendisler Odası tarafından susturulduğuna vurgu yapıldı.

Oysa biz bu basın açıklamasını yaparken, Gümülcine Mühendisler Odası Başkanı’nın heyetimizle Atina ziyaretinde söylediklerini dikkate alarak yazmadık.

Biz bu açıklamayı Gümülcine Mühendisler Odası Başkanı’nın 29 Kasım 2011 tarihli 4014/2011 sayılı yasa ile ilgili yaptığı konuşmaya istinaden yaptık. Gümülcine Mihendisler Odası Başkanı Sayın Nikolau Papathanasiu şöyle diyor:”. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι όποιες απαγορεύσεις δόμησης σε μουσουλμάνους έχουν αρθεί από το 1993,γεγονός που περιορίζει σημαντικά το χρονικό διάστημα που υπήρξαν δυσχέρειες αδειοδότησης.”

Yunanca bilgimiz bizleri yanıltmıyorsa Sayın Başkan konuşmasında şunu ifade ediyor:”. Vurgulayarak belirtiyorum ki, Müslümanlara yönelik yapı yasakları 1993 yılından beri kaldırıldı, bu darum önemli ölçüde izin zorlukları oluşturan süreyi azaltır.” Konuşma metni ilgilenenler için pame Evro adlı sitede durmaktadır.

Sayın Başkan gibi bir aydın insanın söylediklerinin arkasında durmasını beklerdik. Aydın insanlar,yürekli olur,doğru bildiklerini söyler ve söylediklerinin arkasında dururlar.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak bizi yalan yanlı asılsız ve art niyetli haber yaymakla suçlayanları ve ilkeli, araştırmacı gazetecilik anlayışından uzak bir yayın organının bunun tellallığını yapmasını şiddetle kınıyoruz.

Kimlerin yanlı ve art niyetli olduğu ortatadır. Bu vesile ile bütün Yunanlı aydınları haksızlıklar karşısında durmaya ve seslerini daha yüksek çıkarmaya davet ediyoruz.

Bizleri yalan ve art niyetli bilgiler vermekle itham edenleri, yasal haklarımızı kullanarak yargı önüne çıkarmada hakkımızı şimdilik saklı tutuyoruz.

DEB Partisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz