Ana Sayfa Batı Trakya Haber DEB: “Aksi Tavır Sergileyen Zihniyetlere İzin Vermeyeceğiz”

DEB: “Aksi Tavır Sergileyen Zihniyetlere İzin Vermeyeceğiz”

2
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan basın açıklamasında, son günlerde Azınlığın dini değerlerine yönelik bazı çevreler tarafından yapılan müdahalelere ve aksi tavır sergileyen zihniyetlere izin verilmeyeceği belirtiliyor.

BASIN AÇIKLAMASI

“Yaklaşık bir buçuk aydır ülke ve toplum olarak Covid-19 virüsü ile mücadelemizde vatandaşlarımızın ezici çoğunluğunun sorumluluk bilincinde hareket etmesinden dolayı herkese teşekkürü bir borç biliriz. Yetkililerin aldığı kararlara uyarak görünmeyen düşmanla verilen mücadelede ülke ve toplum olarak dünyaya örnek olmayı başardık. Başbakan Kiriakos Miçotakis halka seslenişinde normalleşmeye geçişin 4 Mayıs Pazartesi gününden itibaren aşamalı olarak başlayacağını, virüsün hala aramızda olduğunu, tehlikenin ortadan kalkmadığını belirterek dikkati elden bırakmamamız gerektiğinin altını çizdi. Bu doğrultuda verilen mücadelenin başarılı bir şekilde devam ettirilebilmesi için yetkililerin açıklamalarını dikkate almaya devam etmemizin önemini vurgulamak isteriz.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı bugüne kadar yetkililerin aldığı her türlü karara saygı duymuş ve uygulamada da büyük bir hassasiyet göstermiştir. Geçirmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayında koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında camilerimizin kapalı kalması gerekliliğinin farkında olup bu kararın istisnasız uygulandığı herkes tarafından bilinmektedir. Ancak son günlerde görülen bazı hadiselere sessiz kalmamız mümkün değildir. Bölgemizde kendilerini ‘yetkili’ olarak tanıtan bazı sivil kişiler tarafından din görevlilerine, ezan sesinin rahatsızlık yarattığı gerekçesiyle hoparlörden okunan ezan sesini kısmaları, hatta ezanın hiç okunmaması yönünde telkinde bulunulduğu bilgisini aldık.

Buna ek olarak bazı köylerimizde Ramazan davulcularının polis tarafından uyarılarak, köyde davul çalmamaları istendiği bilgisine ulaştık. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kurum ve kuruluşları ezanlarımıza tam anlamıyla sahip çıkarken, Azınlığımız tarafından kabul görmeyen, devlet tarafından atanmış müftü naiplerinin bu konuda en ufak bir hassasiyet göstermemiş olmalarına hayretle şahit olmaktayız. Yetkili kurumların aldığı kararlarla hiçbir ilgi ve bağlantısı olmayan bu tür baskıcı uygulamaları kesinlikle kabul etmediğimizi ve şiddetle kınadığımızı kamuoyun bilgisine sunmak isteriz.

Batı Trakya’da hiçbir zaman ne Azınlık insanı kilise çanlarından rahatsız olmuştur, ne de çoğunluk halkı ezan veya davuldan şikayetçi olmuştur. Bunun aksi bir tavrı sergileyen zihniyetlere izin vermeyeceğimizi ve bu zor süreçten yararlanmaya çalışarak uygulanmaya çalışılan baskılara suskun kalmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

DEB Partisi