Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DAVUTOĞLU, GÖKÇEADALILAR DERNEĞİ BAŞKANLARINI KABUL ETTİ

DAVUTOĞLU, GÖKÇEADALILAR DERNEĞİ BAŞKANLARINI KABUL ETTİ

22
0

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gökçeadalılar Derneği başkanları ve yöneticilerini kabul etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gökçeadalılar Derneği başkanları ve yöneticilerini kabul etti. Kabulde, Rum kökenli vatandaşların, geçen yıl eğitime başlayan Gökçeada Rum azınlık ilkokulu ile bu yıl adada faaliyete geçen Rum azınlık ortaokulu ve lisesi için Davutoğlu’na teşekkür ettiği belirtildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, talepleri üzerine Türkiye, Atina ve Selanik’teki Gökçeadalılar Derneği başkanları ve yöneticilerini kabul etti.

Rum kökenli vatandaşlar, geçen yıl eğitime başlayan Gökçeada Rum azınlık ilkokulunun yanı sıra bu yıl adada Rum azınlık ortaokulu ve lisesinin faaliyete geçmesinden ötürü Davutoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Hükümetin, azınlık hakları ve dini özgürlükler konusunda olumlu adımlar attığı, Türkiye’deki azınlıkların talep ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik azınlık temsilcileriyle karşılıklı diyalog içinde olmaya önem verdiği, bu doğrultuda Başbakan Davutoğlu’nun, 2011’den bu yana gerçekleştirdiği Atina ziyaretleri vesilesiyle Türkiye’den göç ederek, Yunanistan’a yerleşen Rum azınlık temsilcileriyle de bir araya geldiği belirtildi.

Yunanistan’daki Türkler ile Türkiye’deki Rumların iki ülke arasında dostluk köprüsü olduğu, hükümetin, Yunanistan’daki Türklerin karşı karşıya olduğu sorunların aşılması için Yunan hükümetiyle işbirliği ve diyalog içinde çalışmaya devam edeceği kaydedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz