Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DARBECİLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLEN BATI TRAKYALI GAZETECİ MUSTAFA CAMBAZ DEFNEDİLDİ

DARBECİLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLEN BATI TRAKYALI GAZETECİ MUSTAFA CAMBAZ DEFNEDİLDİ

22
0

Batı Trakya’nın Menetler köyü doğumlu şehit Mustafa Cambaz 17 Temmuz Pazar günü ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Çengelköy Mezarlığında ebedi istirahatgahına defnedildi. Cenaze merasimine Batı Trakya’dan sabık Rodop milletvekili Ahmet Hacıosman ile Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet iştirak etti.

Şehide ilk tören çalıştığı Yeni Şafak Gazetesinin Topkapı’daki merkez binasında gerçekleştirildi. Törene Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri, Muzaffer ve Kazım Albayrak, Albayrak Grubu Üst Yöneticisi Ömer Bolat, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, BTTDD Genel Merkez Veznedarı Uzm. Fzt. Dr. Adnan Apti katıldı. Ayrıca Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile birlikte çalışma arkadaşları katıldı.

Törende Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Şeker yaptığı konuşmada “Mustafa aleyhinde konuşan veya ‘O bana yanlış yaptı’ diyen hiç kimseye rastlayamazsınız. Mustafa, İstanbul’a okumak için Gümülcine’den geldi. Yunan toprakları için askerlik yapmayan, geçici bir kimlikle (Haymatloz) Türkiye’de yaşayan Mustafa çok sevdiği bu topraklar için darbecilerden iki kurşun yedi ve şehit oldu. Çok sevdiği toprağa hepimizden önce gitti.” dedi.

Yenişafak Haber Müdürü Recep Yeter “Şehadet şerbeti içerken bile hala tebessüm ediyordur. Ömründe bir kere bile somurtmadı. Hiç kimse onu somurturken görmedi. Hep güldü, hep güldürdü. Çok sevdiği iki şey vardı. Biri kedileri, diğeri ise Türkiye’nin 81 ilindeki camilerin fotoğraflarını çekmekti. Sevgi ve hoşgörü masalını uyduranlar, Mustafa’yı tanımış olsalardı nasıl bir yalanla yaşadıklarını anlarlardı.” diye konuştu.

Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, peygamberlikten sonra en yüksek makamın şehitlik olduğunu belirterek, “Bu kardeşimiz için söylenecek çok fazla şey yok. Yüksek bir makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bundan sonra üzerimize düşen her şeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra cenazenin getirildiği Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kendisi ile birlikte Boğaziçi Köprüsünde darbe girişiminde bulunan askerlerin kurşunlarına hedef olarak birlikte şehit olduğu Erol Olçak ve oğlu Abdullah Olçak ile birlikte cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 62. Dönem Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Bursa Milletvekili eski Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren,  BTTDD Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Gümülcine eski Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, BTTDD Genel Merkez Veznedarı Uzm. Fzt. Dr. Adnan Apti ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazından sonra şehidimiz Mustafa Cambaz’ın cenazesi Çengelköy mezarlığında defnedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz