Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DARBECİ ASKERLERİN SAVUNMA AVUKATLARI KONUŞTU!

DARBECİ ASKERLERİN SAVUNMA AVUKATLARI KONUŞTU!

23
0

Yunanistan’da 8 darbeci askerin savunmalarını üstlenen Avukatlar Hristos Milonas ve Omiros Zelios karar sonrasında açıklamalarda bulundular.

Avukat Hristos Milonas, “Avrupa değerleri ve Yunan yargısı için büyük bir zaferdi. Yunan yargı sisteminin saygınlığını tehlikeye atmaktı. Karar genç hukukçular için bir ipotektir. İlk etapta konulan engellerin ardından Arios Pagos’un (Yüksek Mahkeme) kararından pek emin değildim. Normal olan serbest bırakılmaları, çünkü haklarında idari tedbirler yoktu. Kendileri, bu çileye onurlu bir şekilde dayandılar ve Yunan halkına desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunuyorlar ” dedi.

Savunmanın diğer avukatı Omiros Zelios da yaptığı açıklamada, “Bu günkü karar gösteriyor ki 2017’nin Yunanistan’ında adaletin bağımsız çalışmasına izin verildiğinde gelecek için parlak bir umut olabilir. Tüm Yargıtay savcılarına ve diğer savcılara yüreklilik gösterdiklerinden dolayı tebrikler. Bu da kanıtladı ki ülkemiz sadece doğurmak değil, Avrupa değerleri ve insan haklarını garanti altına alıyor” dedi.     

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz