Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DAMASKİNOS DEFNEDİLDİ

DAMASKİNOS DEFNEDİLDİ

11
0

Maronya-Gümülcine Metropoliti Damaskinos (Rumeliotis), Gümülcine’de dini ve askeri törenle defnedildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Evripidis Stilyanidis, Yunanistan Kilisesinin Başpiskoposu İeronimos, Milletvekili Ahmet Hacıosman, eski Bakanlardan Yorgos Petalotis, Genel Sekreter Aris Yannakidis, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Muavin Konsolos Adnan Öztürk, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Yassıköy Belediye Başkanı ve aynı zamanda Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İsmet Kadı, Kuvvet Komutanları, Yerel Yöneticiler Kurum ve kuruluşların temsilcileri ve beklenenden daha az sayıda halk katıldı.

Tören Gümülcine Yenice Mahalle’de bulunan Evangelismos-Theotokou Kilisesi içerisinde başladı ve Kilise önünde hazırlanan mezara defnedilme işlemiyle son buldu. Töreni izlemeye gelen Yunanlıların yanısıra meraklı bakışlarıyla Batı Trakyalı Türklerin de katıldığı görüldü.

93 yaşında hayatını kaybeden Damaskinos (Rumeliotis) 1920 yılında Mora’da (Peloponisos) İhalia Mesinias’da doğmuş, Atina’da Teoloji okumuş, Kilisenin değişik kademelerinde görev yaptıktan sonra 1974 yılında Maronya-Komotini (Gümülcine Mitropoliti olarak göreve başlamıştı.

Ölmezden önce kendi isteğinin Gümülcine’de bulunan Evangelismos-Theotokou Kilisesinin bahçesine gömülmesini arzu ettiğinden dolayı alınan karar neticesinde defin işlemi Evangelismos-Theotokou Kilisesi önünde gerçekleşti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz