Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İDADİYE’NİN AFACANLARI, FUTBOL AKADEMİLERİNE FUTBOL DERSİ VERDİ

İDADİYE’NİN AFACANLARI, FUTBOL AKADEMİLERİNE FUTBOL DERSİ VERDİ

15
0

Gümülcine Merkez 1.Azınlık İdadiye Okulu öğrencilerinden oluşan 8-10 yaş grubu futbol takımı, PAOK ve Mesuni Futbol Akademilerine futbol dersi verdi. Gümülcine’de EPS tesislerinde yapılan bir turnuvaya katılan afacanlardan oluşan futbol takımı karşılaştığı iki takımı 3-0 ve 2-1 gibi bir skorla yenmeyi başardı. Takımı Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi bedeneğitimi Öğretmenlerinden Yılmaz Apti çalıştırıyor.

Henüz kurulma aşamasında olan ve hiç bir resmi maç oynamadan doğrudan turnuvaya katılan takım izleyenleri hayran bıraktı. Küçük ve geleceğin futbolcuları saha içerisinde takım halinde ve kişisel becerileriyle sergiledikleri futbolla izlemeye gelen herkesi hayran bıraktı.

Mesuni takımı ile oynadığı maçın büyük bölümünde kontrolü elinde tutan afacanlar, istedikleri sonuca Kutay, Mehmet Emir ve Simar Yusuf’un attığı güzel gollerle ulaştı.

İkinci mücadelesini PAOK takımına karşı veren İdadiye’nin gururları, ilk yarı 1-0 yenik duruma düşmelerine rağmen ikinci yarı Berkay’ın golüyle durumu 1-1 eşitledi. Maçın bitimine dakikalar kala İdadiye takımı PAOK takımının ceza sahası dışında bir serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu Alpaslan kullandı ve güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve durumu 2-1 yaptı. Bu skor aynı zamanda maçın skorunuda belirledi.

Müsabakalar sonrası İdadiye takımı oyuncularına madalyaları verildi ve takıma bir top hediye edildi. Böylece Gümülcine Merkez 1.Azınlık İdadiye Okulu öğrencilerinden oluşan futbol takımı, katıldıkları ilk turnuvadan başarıyla ayrılmanın sevincini yaşadılar.

Organizasyonda İdadiye okulu takımının yer alabilmesi için büyük katkıları olan EPS Thrakis Asbaşkanı Ömer Ömer, müsabakalar boyunca bir an olsun küçük afacanları yalnız bırakmadı.

Ayrıca EPS Başkanı Manos Gavriilidis, İdadiye futbol takımını oluşturan çocukların yanına giderek kendilerini tebrik etti.

Gümülcine’li Mimar-Mühendis İbrahim Kamil de iki maç arasında sahanın bir kenarında çocuklara hoş zaman geçirmeleri açısından kendisininde bir eski kaleci olarak Türkiye ve Yunanistan Süper Lig futbol takımlarında mücadele eden futbolcuların isimlerini sordu ve bilenlere hediye vaadetti.

İdadiye okulu futbol takımında top oynayan afacanların anne ve babalarıda kendilerine tribünlerden destek vererek müsabakalar sonunda haklı olarak galibiyetin gururunu yaşadılar.

Muavin Konsolos Gürler Gürsoy’un oğlu Kutay Gürsoy attığı şık gol sonrası tribüne koşarak golü babasına ve annesi Güzide hanıma hediye etmesi ise hoş bir görüntü oluşturdu.

Son olarak, PAOK galibiyeti sonrası afacanlar seyircilerin bulunduğu tribüne koşarak giydikleri formaları yüksek tel örgünün üzerinden seyircilere atma telaşı ise görülmeye değerdi.

1.Azınlık Okulu İdadiye Futbol Takımı Oyuncuları:

Emircan, Emir, Mehmet Emir, Alpaslan, Alp, Kutay, Kaan, İsmail, Simar Ahmet, Emre, Simar, Ömer, Besim Ali, Tunç, Eren, Enes, Hidayet.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz