Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A KARŞI SUİKAST TİMİNDE OLAN 2 KOMANDO SELANİK’TEN ATİNA’YA SEVK EDİLDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A KARŞI SUİKAST TİMİNDE OLAN 2 KOMANDO SELANİK’TEN ATİNA’YA SEVK EDİLDİ

19
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı suikast timinde olan 2 komando Selanik’ten Atina’ya sevk edildi.

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı FETÖ Terör Örgütü tarafından suikast girişiminde bulunan timde görevli komandolardan ikisi Halit Çetin ve Fatih Arık 12 Şubat tarihinde kaçak yollardan Yunanistan’ın Kumçiftliği (Orestiada) bölgesine geçerek Yunan makamlarına teslim olmuşlardı. Kumçiftliği’nden büyük gizlilik içerisinde önce Dedeağaç’a oradan da yine çok gizli bir şekilde Selanik’e götürülerek gözaltında tutlmak üzere kapalı hücrelere ve dışarı çıkmalarına izin verilmemişti.

Son olarak, iki hain darbeci komando Halit Çetin ve Fatih Arık, avukatları Stavrula Tomara aracılığıyla Yunanistan Yargıtayı’na yaptıkları başvuruda, hücrede kötü şartlar altında kapalı olarak tutuldukları ve bahçeye çıkmalarına dahi izin verilmediği gerekçesiyle başvuruda bulundular.  

Vatandaşı koruma Bakanlığı tarafından verilen karardan sonra iki hain darbeci komando Halit Çetin ve Fatih Arık, yine polis teşkilatınca gizlice yapılan bir operasyonla Selanik’ten alındıktan sonra Atina Amigdaleza bölgesinde bulunan kampa götürülerek hazırlanan özel bölümde tutuldukları belirtiliyor.

Selanik’ten Atina’ya sevk edilmelerinde, 15 Temmuz sonrasında helikopterle Dedeağaç’a inen diğer 8 darbeci askerin korunmaları ile de sorumlu olan üst düzey emniyet görevlisi tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz