Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “HAYDUTLARA MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “HAYDUTLARA MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ”

24
0

Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkarma planlarının ardından Türkiye ile Yunanistan’ın denizden en yakın sınır noktalarından birinin bulunduğu görüntülendi.

Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkarma planlarının ardından Türkiye ile Yunanistan’ın denizden en yakın sınır noktalarından birinin bulunduğu Kuşadası Körfezi’nde Yunanistan’a ait askeri bir araştırma gemisi görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz’de araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisini taciz eden Yunan fırkateyni, Akdeniz’de gerginliği başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada “Türkiye’ye rağmen Doğu Akdeniz’de veya Ege’de adım atabileceklerini sananların ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladıklarını belirterek, “Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız.” dedi.

TÜRK SULARINA GİRDİ

Yunanistan’ın Sisam Adası’ndan hareket eden Yunan askeri araştırma gemisi önce uluslararası sularda bir süre seyretti. Daha sonra da sonra Kuşadası’nın Kadınlar Denizi açıklarında Türk karasularına da girerek seyrine devam etti. Yunan askeri araştırma gemisinin Türk karasularına girdiği anın koordinatları radarla tespit edildi. Bölgeye Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin hareket etmesi üzerine Yunan askeri araştırma gemisi Türk karasularından çıkarak tekrar uluslararası karasulara girdi.

Yapılan araştırmada söz konusu Yunan askeri araştırma gemisinin 12 mil ile ilgili polemiklerin ardından Sisam Adası’nda konuşlandırıldığı ve o günden beri bölgede araştırmalar yaptığı öğrenildi.

“HAYDUTLARA MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ”

MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisi TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetleri’ne teslimi ve yeni tip denizaltı Aydınreis’in ilk kaynak töreninde konuşan Erdoğan, Doğu Akdeniz’de yaşananlara ilişkin, “Son dönemde Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşanan hadiseler, diğer hususlar kadar ülkemizin denizde de güçlü olması gerektiğini hatırlatmıştır. Filomuza katılan her gemi denizlerdeki gücümüzü, milli çıkarlarımızı koruma konusundaki kararlılığımızı artırmaktadır. Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Türkiye’ye rağmen Doğu Akdeniz’de veya Ege’de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz