Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BATI TRAKYA’DA “REİS SANA CANIM FEDA” SLOGANLARI VE GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BATI TRAKYA’DA “REİS SANA CANIM FEDA” SLOGANLARI VE GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

29
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina’daki resmi temaslarının ardından özel uçak “TUR” ile Dedeağaç Havaalanı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrungalos ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanitidis tarafından karşılandı. Erdoğan, buradan karayoluyla Gümülcine’ye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Gümülcine’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini Gümülcine Kırmahalle’de bekleyen kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Batı Trakyalı Türkler Erdoğan’ı “Reis sana canım feda”, “Dik dur eğilme bu millet seninle”, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin Osmanlı torunu” sloganları atarak coşkulu bir şekilde sevgi seli ve gözyaşlarıyla karşıladı.

Erdoğan, “Dik dur eğilme Allah seninle” ve “Reis sana canım feda” şeklindeki tezahüratlarla kendisini bekleyen vatandaşları, yanlarına giderek selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Batı Trakya Türkleri adına, Kırmahalle Camii önünde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Kırmahalle Camii İmamı Hüseyin Dramalı, Camii Hatibi Ahmet Kasap birlikte karşıladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çocuklar tarafından çiçek takdim edildi.

Aracından inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırmahalle Camii karşısında bulunan bir soydaş ailenin evine girdi ve abdest aldı. Cuma namazını soydaşlarıyla birlikte kılmak üzere sloganlar ve alkışlar eşliğinde camiye geçti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı Cuma namazını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Rodos Başkonsolosu Barış Kalkavan, Milletvekili İlhan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, İşadamı Levent Sadık Ahmet, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, THY Selanik Müdürü Utku Yazan, Selanik Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi M. Serkan Buralı, Gümülcine Muavin Konsolosları Osman Şahin, Adnan Öztürk, Batı Trakya’nın sivil toplum kuruluşlarının başkanları soydaşlarıyla birlikte kıldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Celal Bayar Lisesi’ni Ziyaret Etti

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6bdtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazının ardından yürüyerek, caddelerin kenarına dizilen soydaşlarının alkışları eşliğinde kendilerini selamlayarak yaklaşık 200 metre mesafede bulunan Kırmahalle’deki Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ne geldi. Yürüyüşü sırasında vatandaşlar, Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Erdoğan, burada Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis, Milletvekilleri İlhan Ahmet, Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf, Hüseyin Zeybek, Belediye Başkanları İsmet Kadı, Rıdvan Ahmet, Cemil Kabza, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, Okul Müdürü Tünalp Ahmet, Müdür Yardımcı Markos Hristodulopulos, Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin tarafından karşıladı. Erdoğan Celal Bayar Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Burada kendisini bekleyen öğrenciler ve kalabalık halkı selamlayarak sözlerine başlayan Erdoğan, “Daha önce Başbakan olarak geldim, şimdi de Cumhurbaşkanı olarak buraya gelmek tekrar bana nasip oldu. Tabi siz soydaşlarımla bir arada olmak benim için gerçekten çok ama çok anlamlı. Sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Şu anda Celal Bayar Lisesi’nin bahçesindeyiz, önündeyiz. 65 yıl aradan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nden bir Cumhurbaşkanı olarak ben sizlerle bir aradayım. Sizler burada özellikle topraklarınızla, kimliğinizle, kişiliğinizle bir varlık mücadelesini verdiniz. Sizleri bundan dolayı kutluyorum tebrik ediyorum” dedi.

Atina görüşmelerinden bahseden Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ile baş başa ve heyetler arası, Başbakan Aleksis Çipras ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktardı. Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şimdi bu dört milletvekilimizin parlamentoda çok şeyler yapması gerekir”

“Şimdi bu dört milletvekilimizin parlamentoda çok şeyler yapması gerekir. Sizlerin sorunlarını dile getirmesi lazım, dolayısıyla bu sorunları dile getirmek suretiyle de orada bazı adımların atılması lazım. Ben dün bazı sorunları dile getirdim. Örneğin daha önce el konulmuş olan Rum vatandaşlarımıza ait vakıf gayrimenkullerine yönelik onların iadeleri istikametinde çıkardığımız bir yasayla hepsine kah bedelleri ödendi, bunların teslimi yapıldı. Bütün bunları yaparken biz hiçbir şeyden çekinmedik, niye? Bütün bu gayrimenkuller hak sahibinindir. Bunlara verilmesi gerekir dedik ve verdik. Niye? Güveniyoruz.

“İnancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz, düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz”

Şunu söylemem lazım, inancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz, düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz. Şimdi Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti aynı şekilde Yunanistan da demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti, bilmiyorum bunun ötesinde daha farklı bir tanımı var mı? Yok. Öyleyse bu dayanışmayı sürdürmek lazım. Avrupa Birliği içerisinde Yunanistan’ın destekleri var, aynı şekilde NATO’da da biz bir ara Yunanistan çıkmıştı, ondan sonra biz destekledik ve tekrar NATO’ya Yunanistan’ın kabulü oldu.

GENÇLERE 4 TAVSİYEDE BULUNDU

AB içerisinde Yunanistan’ın destekleri var. Aynı şekilde NATO’da da biz Yunanistan bir ara çıkmıştı, ondan sonra biz destekledik ve tekrar NATO’ya Yunanistan kabul oldu. Bu dayanışmamızı geliştirmemiz lazım. Bunda bir engel olduğunu görmüyorum. İşte şu anda burada sevgili vatandaşlarımızın, gençlerin dayanışması birliği beraberliği çok önemli.

Gençler size tavsiyem şu. Bir, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’ten. “İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum? Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işde gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklid etme; Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek.”

Şimdi de ben kendi tavsiyemi yapıyorum: Oku, düşün, uygula, neticelendir.”

Türkiye’den karşılamaya gelen misafirler de vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamaya gelenler arasında AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Bursa’dan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Köse, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Dr. Ali Eminlatif ve Başkan Yardımcısı Hasan Ali Çavuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, BTTDD Teşkilat Başkanı Musa Yurt hazır bulundu.   

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6bddim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz