Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AVRAMOPULOS’U KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AVRAMOPULOS’U KABUL ETTİ

22
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Avramopulos’u kabul etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopulos’u kabul etti.

AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 50 dakika sürdü. Ağırlıklı olarak toplantıda Erdoğan’ın Atina ve Batı Trakya ziyareti detaylarıyla ele alındığı belirtiliyor.

Avramopulos görüşme sonrasında ΑΠΕ-ΜΠΕ haber ajansına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu ziyaretin Yunan-Türk ilişkilerinin her alanda derinleştirilmesi için bir katalizör olmasını beklediğini ifade etti.

Doğal olarak, Erdoğan’ın Atina ziyaretinden de bahsettik ve bu ziyaretin başarısı Yunan-Türk ilişkilerinde yeni bir dönemi açabilir. Elbette geçmişte pek çok kez sınanmış olan ilişkiler son yıllarda açıkça gelişti ve gelecekte hem halklar hem de ülkeler ve daha geniş bölgenin yararına daha da geliştirilebilir.

Duygularım, gözlerini bu ziyarete çevirdiğini ve Yunanistan’da olmak için aynı dönemde çok önemli olayların yaşandığı toplantıları iptal etti. İleriye bakarak, bu ziyaretin Yunan-Türk ilişkilerinin tüm alanlarda daha fazla geliştirilmesi için bir katalizör olmasını bekliyor.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir araya geldim. Görüşme özellikle dostane bir şekilde gerçekleşti ve Avrupa-Türkiye ilişkileri geniş bir yelpazede ele alındı. Doğal olarak her zaman olduğu gibi AB-Türkiye ilişkileri ile birlikte, göç, onun uzantıları ve perspektiflerini değerlendirdik. Ayrıca ortaklaşa olarak terörle mücadelenin güvenlik ve işbirliği, Avrupa ve Türkiye ile ilgili konuları ele aldık. Avrupa Birliği ve Türkiye ortaklaşa zorlukların üstesinden gelmek için işbirliği yapmaya devam edecek.

Avramopulos, Uluslararası İşbirliği Platformu 8. BOSPHOROUS SUMMIT  Zirvesi’ne katılarak bir konuşma yapmak üzere Türkiye’de bulunuyor.

Avramopulos Hürriyet gazetesine verdiği mülakatta, Türkiye’yi Avrupa Birliği ve Avrupa için kilit bir ortak olarak nitelendirdi. Türkiye’nin AB ve Avrupa demokratik değerlerine daha yakın hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz