Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS VE KAMMENOS’UN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ YUNANİSTAN’DA TEPKİ ÇEKTİ

ÇİPRAS VE KAMMENOS’UN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ YUNANİSTAN’DA TEPKİ ÇEKTİ

24
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ve Başbakan Çipras’ın “Sultan” demesine ülkedeki siyasi partiler tepki gösterdi.

“TÜRKİYE’YLE SICAK BİR ÇATIŞMA YAŞANABİLİR”

Milliyetçi söylemleriyle tanınan Kammenos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki Yunan askerinin Türkiye’ye kaçırıldığına inandığını ve iki askerin 15 yıl hapiste kalabileceğini söylemiş; Türkiye ile Ege’de sıcak bir çatışma yaşanabileceğini ve Yunan halkına “‘müsterih olun’ diyemeyeceğini” dile getirmişti.

ANA MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ: CİNNETİ YORUMLAMAYA GEREK YOK

Açıklamaya tepki gösteren ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi’nin (YDP) yazılı açıklamasında, şu ifadeler yer aldı: “Kammenos’un geçirdiği cinneti yorumlamaya bile gerek yoktur. Kammenos, Savunma Bakanlığı gibi önemli bir Bakanlığa layık değildir.”

“İSABETSİZ, ABARTILI”

Bazı diğer partiler Kammenos’un bu çıkışlarına karşı hükümeti tavır almaya çağırırken, bazıları ifadeleri “isabetsiz” ve de “abartılı” olarak niteledi. Demokratik Cephe Partisi lideri Fofi Yenimmatas “Kammenos’un bu çıkışlarına karşı Yunan Başbakan Aleksis Çipras’ın ciddi bir tavır alması şarttır” açıklamasını yaptı.

“BU ÇIKIŞLARI ÜLKEYE ZARAR VERİYOR”

Ilımlı sol POTAMİ partisi lideri Stavros Theodorakis, “Kammenos’un bu çıkışları, ulusal çıkarlarımıza hizmet etmediği gibi zarar vermektedir” dedi. Theodorakis ayrıca, Kammenos’u “Türkiye ile yaşanan gerginlik ortamında yeni sorunlar yaratarak, ülkeye zarar vermekle” suçladı.

Erdoğan’a Hakaret Eden Yunan Bakana Ülkesinden Sert Tepki: Cinneti Anlatmaya Gerek Yok

“BİR BAŞBAKANA YAKIŞMAYACAK HAREKETLER”

Aynı zamanda Radikal sol SYRİZA hükümetinin küçük ortağı konumundaki milliyetçi ANEL (Bağımsız Helenler) partisi lideri olan Panos Kammenos’a, kendi partisinden de eleştiriler geldi. ANEL milletvekili ve aynı zamanda Panos Kammenos’un kuzeni Dimitris Kammenos, Savunma Bakanının bu çıkışlarını abartılı olarak niteledi. Dimitris Kammenos ayrıca, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın bürosundan dün gece yayınlanan açıklamada yer alan ve Erdoğan’ın “Türkiye’de Sultanlık kurduğu” şeklindeki ifadelerini “Başbakanlara yakışmayan ifadeler” olarak niteledi. Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis de, Kammenos’un Türkiye’de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin “rehine alındıkları” yolundaki ifadelerinin isabetsiz olduğu yorumunu yaptı. İki Yunan askerinin önceden planlı bir şekilde kaçırılarak Türkiye’ye götürüldüklerine inandığını söyleyen Kammenos, “Türkiye’de adalet ve yargı tamamen Erdoğan’ın elinde bulunduğundan, iki Yunan askerinin 15 yıl hapiste kalabileceğini” öne sürmüştü.

ERDOĞAN SEÇİLMİŞ BİR CUMHURBAŞKANI

Yunan gazeteci Yannis Sideris ise kendi radyo programında Yunan Başbakanı Çipras’ın Erdoğan’a “sultan” demesini “protokol ihlali” olarak yorumladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Unutmamak gerekir ki Erdoğan Türk halkı tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Bu gibi ifadeler Başbakanlara yakışmaz.”

Erdoğan’a Hakaret Eden Yunan Bakana Ülkesinden Sert Tepki: Cinneti Anlatmaya Gerek Yok

ERDOĞAN: SİZİN YARGINIZ VAR DA BİZİM YOK MU?

Atina’nın 2 Yunan askeriyle ilgili Ankara’ya verdiği mesajlara Pazar günü Erdoğan’dan yanıt gelmişti. Hatay’da destekçilerine seslenen Erdoğan “Geçen sınır ihlali yapan subayı biz yakaladık, Batı ayağa kalktı. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz. Sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu?” ifadelerini kullanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz