Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS: “TÜRKİYE İLE ARAMIZDAKİ FARKLILIKLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İYİ NİYETLİ DAVETSİZ MİSAFİR GEREKMİYOR”

ÇİPRAS: “TÜRKİYE İLE ARAMIZDAKİ FARKLILIKLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İYİ NİYETLİ DAVETSİZ MİSAFİR GEREKMİYOR”

27
0

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bugün Selanik’te (Thessaloniki) Kuzey Yunanistan Sanayiciler Birliği Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılmasını eleştirdi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bugün Selanik’te (Thessaloniki) Kuzey Yunanistan Sanayiciler Birliği Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (Nea Dimokratia) Milletvekili Dora Bakoyanni’nin Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılmasını eleştirdi. Çipras, “Türkiye ile aramızdaki farklılıkların çözümü için iyi niyetli davetsiz misafir gerekmiyor, ne de Yunanlı siyasilerin Ankara’daki panayıra katılmaları bir katkı sağlıyor” dedi.

Başbakan Çipras şunları dile getirdi.

“Yunanistan, Türkiye ile iletişim ve işbirliği kanalları için çalışmaya devam etmeli, ancak uluslararası hukuk ve egemenlik haklarının tahrik ve ihlallerini tolere etmeyecektir.

Türkiye’nin iki Yunan subayını hem de herhangi bir sebep ve suçlama göstermeden dört ay boyunca mahkum olarak tutmaya devam ederken, ana muhalefetin önde gelen yöneticilerinin Türk Cumhurbaşkanının yemin törenine katılması, üstelikte Yunan hükümetiyle herhangi bir anlaşma yapmadan kabul edilemez. Türkiye ile aramızdaki farklılıkların çözümü için iyi niyetli davetsiz misafir gerekmiyor, ne de Yunanlı siyasilerin Ankara’daki panayıra katılmaları bir katkı sağlıyor.    

Ülkenin, Türk tahriklerini dilenci kurallarıyla değil, eşit muhatap olarak karşılayacak ulusal bir önderliği vardır. Tabii ki gerginliği değil, iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi hedefliyor.”

Dora’dan cevap gecikmedi

Başbakan Çipras’a, Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Dora Bakoyanni’den cevap gecikmedi. Bakoyanni şu açıklamada bulundu.

“Bay Çipras’ın bugün ismime yönelik yaptığı göndermeden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Bir kez daha, dış politika meselelerinde derin başarısızlığını göstermiş, ulusal meselelerde bile derin ayrılıkçı mantığıyla patojenik başarısızlığının nedenini ortaya koymuştur.

İki Yunan subayı 130 günden bu yana halen mahkum olarak tutuluyor. Yunanlı bir politikacının tüm Yunanlıları rahatsız eden bu sorunun çözülmesine yardımcı olabilecek her türlü çabayı Başbakan’ın iyi niyetle karşılamasını kim bekleyebilir.

Üzgünüm, çünkü dünkü Kammenos ve bugünkü Çipras başarısızlığın ismi ve adresi olduğunu doğruladı.

Bay Çipras merak etmesin. Yaptığımız tüm çabalar, şu anda iki subayı özgürleştirmeyi hedefliyor, Kiriakos Miçotakis Başbakan olduğunda değil.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz