Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS İLE KAMMENOS TUTUKLU İKİ ASKERİN DURUMUNU GÖRÜŞECEK

ÇİPRAS İLE KAMMENOS TUTUKLU İKİ ASKERİN DURUMUNU GÖRÜŞECEK

19
0

Başbakan Çipras ile Savunma Bakanı Kammenos Edirne’de tutuklu bulunan iki askerin durumunu ele alarak görüşecek.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile hükümet ortağı olan Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos 20 Mart Salı günü Başbakanlık Konutu Megaro Maksimu’da Edirne’de tutuklu bulunan iki askerin durumunu ele alarak görüşecek.

Hükümet sözcüsü Dimitris Canakopulos tarafından yapılan açıklamanın ardından, ikilinin görüşmesi iki asker yüzünden hükümetten ayrılacağı söylentilerin ardından alınması ise dikkat çekti.

Kammenos Selanik’te mahkeme binası çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kammenos bir gazetecinin, “SİRİZA ile ilişkiniz ne durumda? Sorusuna, “SYRIZA ile ilişkim, ilkelere ve Anayasa’da öngörülen demokratik sürece dayalı bir politika ilişkisi arasında dürüst bir ilişkidir” dedi.

“Yunan halkına güvence vermek istiyorum”

Askerle konusunda kendisine yöneltilen soruya ise şu cevabı verdi. “Türkiye’de en yüksek güvenliği olan hapishanede tutuklu iki yiğidimiz var, ki Yunan ordusuna mensup bu iki yiğit devriye görevini yaparken aynı zamanda Avrupa sınırlarını da koruyorlar.

AB, bu iki askeri personelin, Savunma Bakanlarının kararlarını uygulayanlar olduğunu ve Avrupa sınırlarını korumaya yönelik zirve kararının olduğunu anlamalıdırlar. Tabii ki buna paralel olarak aynı zamanda NATO askerleridir ve NATO tavır almaktan kaçınmamalıdır.

Yunan halkına güvence vermek istiyorum. Mümkün olan en kısa zamanda iki esirin serbest bırakılması için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza dair güvence vermenin yanı sıra, yazılan senaryoların da ötesinde ulusal bir çizginin çizilmesi için çabalarımız olacaktır.

O kadar çok şeyimiz var ki böyle bir konuda, iki Yunan astsubay ve subay en yüksek güvenliği olan hapishanede tutuklu bulunuyor ve bizim ters düşmemiz şu an gerekli değil.”

Yunanistan’da tüm gözler yarınki toplantıya çevrilmiş olsa da, kamuoyunda iki asker konusunda var olan tedirginlik devam ediyor.

Bağımsız Türk Yargısı tüm gerekli çalışmaları hassasiyetle araştırmaya devam ediyor. Öte yandan Edine’de tutuklu bulunan askerlerin sağlık durumlarının ve hapishane koşullarının da en iyi düzeyde olduğu, tutuklu askerlerle görüşen aileleri tarafından da dile getiriliyor.

Yunanistan ile Türkiye arasında rahatsızlık yaratan bu olayın, 25 Mart tarihinden önce veya sonra açıklığa kavuşturulması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz