Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS EGE’DE İHLALLERİ BELGELERİYLE ABD’YE SUNMUŞ!

ÇİPRAS EGE’DE İHLALLERİ BELGELERİYLE ABD’YE SUNMUŞ!

24
0

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ege’de Türkiye tarafından yapıldığı iddia edilen sınır ihlallerinin dosyasını ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e sundu.

Hükümet kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasında gerçekleşen görüşmede Yunan ekonomisinin son durumu ve Türkiye ile ilişkiler, Kıbrıs sorunu ele alındı. Toplantıda Yunanistan’ın dışa dönük ekonomik kalkınma imkanları, özellikle stratejik alanlarda enerji ve taşımacılık konularının da ele alındığı belirtiliyor.

Aynı kaynaklar, bu görüşmede Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, Ege’de Türkiye tarafından yapıldığı iddia edilen sınır ihlallerinin dosyasını ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e sunduğu belirtildi. Çipras, haritalarla 2013 yılından bu yana aylık olarak Türkiye tarafından yapılan ihlaller, aşırı uçuşlar, it dalaşları ve hava trafik kurallarının ihlallerini belgeleriyle sunduğu belirtiliyor. Ayrıca, ABD’nin Atina Büyükelçiliği aracılığıyla da bu ihlaller hakkında bilgi sahibi olduğu ifade ediliyor.

Yine aynı hükümet kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Girit’teki Suda Üssü konusunun her iki taraftan titizlikle en ince ayrıntılarıyla ele alındığı, önemli bir işbirliği konusunda tarafların mutabık kaldığını, ancak daha fazlası için bilgi verilmiyor.

Bir diğer konu henüz yer olarak netleşmese de, ABD’nin Girit’in güneyinde veya 12 adaların güney doğu bölgesinde Yunanistan’a ait adalardan birinde ikinci bir Hava Üssü kurma talebi bilgisi kaynaklarca da doğrulanıyor.   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz