Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS: “BU APTALCA EYLEMLERİN BİR ANLAM İFADE ETMEDİĞİNİ BİLMELERİ GEREKİR”

ÇİPRAS: “BU APTALCA EYLEMLERİN BİR ANLAM İFADE ETMEDİĞİNİ BİLMELERİ GEREKİR”

28
0

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan’ın 25 Mart bağımsızlık günü kutlamalarına katılmak üzere CH-47 Chinook tipi bir askeri helikopterle Agathonisi’ye gitti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras adaya indiğinde bugünkü uçuşu sırasında Sakız (Hios) ve Samos adaları arasında helikopterin uçtuğu bölgeye 4 mil mesafede Türk savaş uçaklarının tacizine uğradığını dile getirdi.

Yunan kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Başbakan Çipras’ın güvenliğini sağlamak üzere görevli olan ve Girit adası Kastelli’den kalkan savaş uçakları en kısa zamanda Türk uçaklarını geri püskürttükleri belirtiliyor.

Ancak Türk Güvenlik kaynakları, Ege’de Türk jetlerinin herhangi bir taciz olayına karışmadığını, uçakların mutat görevlerini yaptığını belirtti.

Başbakan Çiras adada halka hitaben yaptığı konuşmada olayla ilgili şu iadeleri kullandı.

“Biraz önce buraya Agathonisi’ye gelişimi Türk hava kuvvetlerinin bazı savaş uçaklarının da karşılamasından dolayı onur duydum. Görünüşe göre bu ulusal günümüzden dolayı onlar da kutlamalarımıza katılmak istediler.

Her zaman olduğu gibi Yunan savaş uçakları, ulusal hava sahamızı ihlal eden güçleri püskürtmeye gelinceye kadar bindiğim helikopteri bazı alçak uçuş manevraları yapmaya mecbur ettiler. Bu aptalca eylemlerin bir anlam ifade etmediğini bilmeleri gerekir. Caba kerosen ve benzin yakıyorlar. Ve Yunanistan Başbakanı, yüzmesi gerekse bile son Yunan köşesine ulaşacak.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz