Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “Çözüm Bulunması Çağrısında Bulunuyoruz”

“Çözüm Bulunması Çağrısında Bulunuyoruz”

9
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) İskeçe Azınlık Lisesinde Encümen heyeti ve velilerin başlatmış olduğu eyleme destek vermek üzere bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklama aynen şu şekildedir:

AÇIKLAMA

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti Başkanı’nın talebi üzerine 19 Eylül 2019 tarihinde olağanüstü gündemle toplanmıştır. Toplantıdaİskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi’nde velilerin, vardiyalı eğitime karşı aldıkları boykot kararı ve bu bağlamda atılabilecek adımlar istişare edilmiştir.

İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi’nin fiziki şartlarının,ülkemizin de üyesi olduğu AB’nin temel kriterlerini dahikarşılamaktan uzak olduğunu, bu haliyle adeta bir üçüncüdünya ülkesi şartları altında çocuklarımızın eğitim gördüğünü üzülerek kamuoyuyla paylaşıyoruz.

İskeçe’deki soydaş velilerin, bu sağlıksız ve derme çatma yapının iyileştirilmesi ve ayrıca Azınlık çocuklarına ülkemize yakışır, AB’nin kriterleri dâhil, çağdaş eğitim standartlarını karşılayan modern bir eğitim yuvası kazandırılması talebiyle başlattıkları barışçıl ve haklı mücadeleyi destekliyoruz.

Azınlık mensubu Yunan vatandaşları olarak, yerel ve ulusal düzeydeki seçilmiş ve atanmış yöneticilerimize ülkemiz adına utanç verici olan ve eğitim hakkımızın elimizden alınması anlamında hem ülkemizin hukukuna, hem de uluslar arası hukuka aykırı bu duruma yeni mağduriyetler ve bir trajedi yaşanmadan ivedilikle çözüm bulunması çağrısında bulunuyoruz.

Kurulumuz gelişmeleri takip ederek, gerektiğinde yeniden bir araya gelinmesi hususunda da mutabık kalmıştır.

Saygılarımızla,

BTTADK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz