Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇOĞUNLUK BASININI GÖTÜRDÜLER, AZINLIK BASININI YİNE UNUTTULAR!!!

ÇOĞUNLUK BASININI GÖTÜRDÜLER, AZINLIK BASININI YİNE UNUTTULAR!!!

25
0

Yunanistan’da azınlık basınına ayrımcılık tam gaz devam ediyor. Çoğunluk basınını alıp Strazburg’a götürdüler, Azınlık basınını ise her nedense yine unuttular!!!

Hatırlanacağı üzere 15-16 Ekim 2017 tarihlerinde Gümülcine’de (Komotini) Avrupa Parlamentosu Yunanistan Temsilciliği tarafından “Avrupa Parlamentosu Şehrinizde” temalı toplantı gerçekleştirilmişti.

Gümülcine’nin seçkin otellerinden birinde gerçekleştirilen toplantıya Batı Trakya bölgesinden Drama, Kavala, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç bölgelerinden yerel basın temsilcileri katılmıştı.

Katılan Yunan basınının yanı sıra Azınlık Türk basınından BİRLİK gazetesi de katılarak toplantıyı takip etmiş, güncel konular ve AB Parlamentosu’nun çalışmalarının bölgeye ulaşmadığı konularında söz alarak fikir beyan etmişti.

O toplantıda Avrupa Parlamentosu Yunanistan Temsilcileri tarafından her ne kadar çoğunluk-azınlık basını ayırımından söz edilmese de, bugüne geldiğimizde bu ayırımın yaşandığını açıkça gördük. Hem de Avrupa Birliği’nin bu tür ziyaretler için ayırdığı bütçeden olmasına rağmen Azınlık basını yine yok sayıldı.

Çünkü o toplantıda Dedeağaç bölgesinden e-evros.gr internet haber sitesi yöneticileri bölgedeki basına yönelik merkezin ilgisizliğinden yakınmaları dikkate alınmış olacak ki e-evros.gr internet haber sitesi yöneticileri 2018 yılının başlamasıyla birlikte derhal ilk fırsatta davet edildiler ve Strazburg’da Avrupa Parlamentosu’na götürdüler.

Gözümüz yok, ama her nedense bugüne kadar hiçbir Azınlık gazetecisi davet edilmedi, götürülmedi, acaba Azınlık gazetecilerinin Avrupa Parlamentosu’nda yapacakları temaslardan mı çekiniyorlar? İster istemez bunu da düşünmüyor değilim.

Maalesef Yunanistan’da Atina merkezli olarak Azınlık basınına yönelik ayrımcılığın birçok alanda olduğu gibi, Avrupa Parlamentosu Yunanistan Temsilcileri tarafından da sistematik olarak devam ettiğine şahitlik ediyoruz.

Ancak, merkez Atina yönetimi tarafından yayınlarıyla kendilerine yakın gördükleri sözde Azınlık basınından bazılarını da kollamaya, desteklemeye ve her kolaylığın kendilerine verilmesi çalışmaları gözlerimizin önünde devam ediyor. Fazla söze gerek yok zaten, bu da uygulamada açıkça görülüyor.

Şimdi tek soru; Avrupalıların bu uygulamadan haberi var mı?

Yoksa onlar da mı Avrupa Birliği’nin en geri kalmış bölgesinde bize, Azınlığa ayrımcılık mı uyguluyor?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz