Ana Sayfa Batı Trakya Haberler COSMOTE TV, SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NI DA İÇİNE ALAN “1912-1922” İSİMLİ 15 BÖLÜMLÜ...

COSMOTE TV, SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NI DA İÇİNE ALAN “1912-1922” İSİMLİ 15 BÖLÜMLÜ YENİ BİR BELGESEL HAZIRLADI

27
0

Cosmote Tv History, sözde “Pontus Soykırımı”nı da içine alan “1912-1922” isimli 15 bölümden oluşan yeni bir belgesel hazırladı.

Yunanistan’da bu günlerde Cosmote Tv History kablolu yayın yapan tv kanalı tarafından 2018 yılında sözde “Pontus Soykırımı”nın 100. Yılı anısına hazırlanan sözde “Pontus Soykırımı”nı da içine alan “1912-1922” isimli yeni bir belgesel programı yayınlanıyor.

Selanik Aristoteles Üniversitesi Tarih Profesörü Yrd. Doç. Dr. Michailidis ve ortağı Doktora adayı Nikos Misolidis’in hazırladığı belgeselde Yunanistan’da Selanik Aristoteles Üniversitesi Pontus Çalışmaları Kürsüsü haricinde dünyaca ünlü yaklaşık 50’den fazla tarih Profesörü bilim adamı ile söyleşiler yapılmış.

15 bölümden oluşan belgesel, Cosmote History ve Honeybee Audiovisual’ın ortak yapımı ve modern Yunanistan’ın fizyolojisinin büyük ölçüde şekillendiği, Helenizm için en kritik on yıllardan birine odaklanıyor.

Yayınlanacak olan 15 bölümde, 50’den fazla Yunanlı ve yabancı bilim adamı, tarihçi, yazar ve o dönemin önemli kişilikleri soyundan gelenler, Yunanistan’ın Balkan Savaşlarının sona ermesinden yalnızca on yıl sonra ve son tarihinin zirvesine ulaştıktan sonra neden yıkılmaya başladığı araştırılıyor.

İlginç olan, belgeselde yer alan fotoğrafların, savaşların ve operasyonel haritalarının çoğunun sunumu için animasyon ve fotoğraf paralaksının kullanılmasıdır.

İlk bölümü, Balkan halklarının ulusal hareketleriyle çatışmaya neden olan “Milliyetçilik Rüzgarları” başlıklı gösterimle başladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz