Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İCLAL AYDIN, BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ’I ZİYARET ETTİ

İCLAL AYDIN, BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ’I ZİYARET ETTİ

17
0

Gümülcine’ye bir gösteri için gelen sanatçı İclal Aydın, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı ziyaret etti. Gümülcine’den ayrılmazdan önce Başkonsolosluğa gelen sanatçı İclal Aydın, Başkonsolos Sarnıç’la bir süre görüştü ve Batı Trakya’da bu kadar güzel bir toplulukla beraber olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Başkonsolos Sarnıç kendisine kitap hediye etti, ziyaret karşılıklı temenni ve dileklerle son buldu. Ziyarette bayan Esin Sarnıç hanımefendi de hazır bulundu ve sanatçıyı sergilediği bu güzel oyunundan dolayı tebrik etti.

Ziyaret sonrası İclal Aydın, Birlik gazetesine kısa bir açıklama yaptı.

“Biz Aslında Bir Avucun İçinde Birbirine Sıkı Sıkına Bağlı Birbirine Ait Bir Topluluğun Kardeşleriyiz”

İclal Aydın: “Oyunumuz Emanet ile Türkiye sınırlarındaki ilk turnemizdi. Dolayısıyla Türkçede bu kadar büyük bir coşkuyla ve bu kadar büyük bir kalabalıkla birlikte olmak çok gurur vericiydi. Oyun tek kişilik bir oyundu. Yaklaşık iki saat insan üzerine kırk yıllık bir Türkiye hikayesi anlatıyoruz ve görülüyorki dünyanın neresinde olursak olalım, aslında hiç bir şekilde birbirimizden kopmuyoruz. Ne yaş farkımız var, ne cinsiyet farkımız var, ne sınırlar arasında bir farkımız var, dünyanın her yerinde hepimiz ötekiymişiz gibi yada azınlıkmışız gibi görünsek de biz aslında bir avucun içinde birbirine sıkı sıkına bağlı birbirine ait bir topluluğun kardeşleriyiz. O yüzden de benim için çok özel bir akşamdı, çok mutluyum ve çok ta mutlu ayrılıyorum.

Batı Trakya’da izleyicileri şahane buldum. Onlar yukarıda, ben de aşağıda ağladım. Sahne sonrasında da çok coşkuyla karşıladılar ve çok güzel kucaklaştık. Göstermiş oldukları kardeşliğe sevgiye çok minnettarım. Zannediyorum çok kısa bir süre sonra yine burada olacağım. Bu etkinlik, sayın Başkonsolosumuz Mustafa Sarnıç beyefendinin himayesinde gerçekleşmişti, bizler de B.T.A.Y.T. Derneği, Tohum Çekirdek Tiyatro Topluluğu ve Türk Gençler Birliği’nin de davetlisiydik. Bu ilk karşılaşmaydı, ama son olmayacak.” Dedi.

Mustafa Sarnıç: “En önemli mesaj; Anadilin korunmasına, Anadile Sahip Çıkılmasına Verilen Önemdi”

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç da ziyaret ile ilgili Birlik gazetesine kısa bir değerlendirmede şunları söyledi:

“Öncelikle İclal Aydın çok değerli bir sanatçı ve oyuncudur. Aynı zamanda tiyatro eğitimi almış, yazan, düşünen ve topluma birşeyler katmaya çalışan çok değerli bir sanatçıdır. O’nu Batı Trakya’da görmek azınlığımızla buluşturmak, bizim içinde kıvanç verici oldu. Bu itibarla Tiyatro Yönetmeni Şükran Raif hanımefendiye, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği yönetimine ve bu organizasyonda yer alan bütün arkdaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. İzlediğimiz kadarıyla çok başarılı bir oyundu. Önemli mesajlar veriyordu. Bence burada alınması gereken en önemli mesaj; anadilin korunmasına, anadile sahip çıkılmasına verilen önemdi. Bu mesaj umarım doğru anlaşılmıştır. Kurgu çok güzel ve anlatım mükemmeldi. Sanatçı kendisine göre, bir Türkiye portresi çizdi. Başarılı bir yapımdı. Sayın İclal Aydın hanımefendi; Konsolosluğumuzu ziyaret ettiler, ben de teşekkürlerimi sunarak, bunun ileride diğer oyunlarla da devam etmesini dilediğimizi belirttim. O da fırsat bulduğu takdirde Batı Trakya’yı sadece oyun için değil, özellikle burasının kültürünü, gelenek, örf ve adetlerini görmek, azınlık ve çoğunluğu yakından tanımak, buradaki kültür eserlerini, Selanik’e kadar uzanan coğrafyadaki Türk kültür yapıtlarını ve mirasını görmek için ayrıca arkdaşlarıyla birlikte yaz döneminde ziyaret edeceğini söyledi.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz