Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Çitin Yapımında Çalışanlar Parasını Alamıyor”

“Çitin Yapımında Çalışanlar Parasını Alamıyor”

1
0

Yunanistan-Türkiye sınır çizgisinde yapımı devam çitin inşasında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle şikayette bulundu.

Dedeağaç (Aleksandrupolis) İnşaat İşçileri Derneği, Meriç (Evros) Yunanistan-Türkiye sınır çizgisinde yapımı devam çitin inşasını üstlenen konsorsiyumu şikayet etti. Şikayetin nedeni ise, işçilerin normalinden fazla saat çalışmaları, işten çıkartılmalar ve maaşlarının ödenmemesi ve geç kalması gösteriliyor.

İnşaat İşçileri Derneği yazılı şikayetlerinde özetle şunları belirtiyor:

“Evros’ta ödemelerdeki gecikmeler ve çit yapımındaki işten çıkarmalar nedeniyle TERNA-AVAX-İNTRAKAT-MYTİLİNEOS konsorsiyumunu kınadık.

Çitin inşasının başlangıcından itibaren günlük ücretler çok düşük ve çalışma saatleri çok.  Ödemelerde gecikmeler yaşanırken, birkaç gün önce işten çıkarmalar da yaşandı. Baskı yoğunlaştırma, düşük ücretler ve işten çıkarmalar artık tüm büyük şantiyelerde işverenlerin kasıp kavurduğu norm haline geldi.

Vatandaşı Koruma Bakanı Hrisohoidis’in kış aylarının elverişsiz koşullarında çit çalışmalarının ilerlemesinden dolayı ikiyüzlü ve kışkırtıcı olarak tebriklerini kendisine geri iade ediyoruz. Tüm çalışılmış gündeliklerin acilen ödenmesini. Konsorsiyumun sorumluluğu ile tüm çalışanlara zamanında ödeme yapılmasını talep ediyoruz.

İşten atılanların hepsini, sahip oldukları tüm hakları ve maaşlarıyla ve daha yüksek bir ücretle burada ve şimdi yeniden istihdam edilsin.

Fazla mesai yapmayı bırakın ve işi insanca yapmak için gerekli personeli işe alınsın.

Tam maaşla 5 gün-7 saat çalışılsın.

Günlük ücretlerde artış. Toplu Sözleşmesinin İmzalanması.

İşten sonra eve dönmemiz için tüm hijyen ve güvenlik önlemlerine uymak.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz