Ana Sayfa Yunanistan Haber Çipras: “Türkiye Güçleniyor, Her Açıdan Kayıptayız”

Çipras: “Türkiye Güçleniyor, Her Açıdan Kayıptayız”

1
0

Yunanistan’da eski Başbakan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Yunanistan’ın tüm çabalarına rağmen yükselen değerin Türkiye olduğunu belirtti.

Çipras, ABD’nin EastMed doğal gaz boru hattından desteğini çekmesine ilişkin olarak da “Burada görüyorum ki biz Batı’ya her şeyi veriyoruz ve Türkiye her şeyi alıyor. Yani sonuçta her açıdan kayıptayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Çipras, Yunanistan hükümeti ve ülkedeki bazı çevrelerin, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izole edildiği”ne ilişkin iddialarının geçerli olmadığını dile getirerek, “Türkiye güçleniyor. Jeopolitik açıdan kritik bir güç olarak ortaya çıkıyor. Önemli bir bölgesel güç.” diye konuştu.

Girit’te yerel bir televizyon kanalına konuşan Çipras, Yunanistan’ın dış politika tercihlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eski Başbakan Aleksis Çipras özetle şunları dile getirdi:

“Türkiye Güçleniyor, Her Açıdan Kayıptayız”

“Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izole edildiği gerçek değil. Türkiye güçleniyor. Jeopolitik açıdan kritik bir güç olarak ortaya çıkıyor. Önemli bir bölgesel güç.  Aksi oluyor, biz ortaya çıktıkça Türkiye yükseliyor.

Mariupol’de yaşayan yaklaşık 140 bin Yunan asıllı Ukrayna vatandaşı var. Bu insanları kurtarmak için fırsat yaratma veya verme imkanında başarılı olamadık.

Biz Türkiye ile Yunanistan arasındaki mevcut anlaşmazlıkların uluslararası hukuk temelinde çözülmesini istiyoruz. Dolayısıyla kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) alanlarının belirlenmesi için Uluslararası Adalet Divanına olası bir başvuruyu da istiyoruz. Burada görüyorum ki biz Batı’ya her şeyi veriyoruz ve Türkiye her şeyi alıyor. Yani sonuçta her açıdan kayıptayız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz