Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS: “SANTAJI KABUL ETMEYİN”

ÇİPRAS: “SANTAJI KABUL ETMEYİN”

14
0

Başbakan Aleksis Çipras bugün gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, Yunanistan’ın borcunda yüzde 30 orasında kesinti yapılmasını ve geriye kalan kısmının ödenmesi için de 20 yıllık sürenin verilmesini istedi.

Başbakan Alekis Çipras, Pazar günü gerçekleştirilecek referandum öncesinde bugün bir kez daha halka seslendi. Çipras, Yunan televizyonunda kısa bir ulusa sesleniş konuşmanı gerçekleştirerek, seçmene Pazar günü yapılacak referandum ile “şantajı kabul etmeyin” diyerek seslendi.

Yunanistan’ın Avrupa Birliği’ndeki varlığının tehlikede olmadığı konusunda ısrar eden Çipras, seçmeni korku sirenlerini reddetmelerini belirtti. Çipras, borcun yeniden yapılandırılmasını talebini anlatarak, uluslararası kreditörlerin bu talebi kabul etmesini istedi. Daha önce yaptığı ulusa sesleniş konuşmalarında halka, Pazar günü yapılacak referandum oylamasında “hayır” yönünde oy kullanmaları için seslenen Çipras, bu kez Yunanistan’ın borcunda yüzde 30 orasında kesinti yapılması çağrısında bulundu. Çipas, kesintinin ardından geriye kalan borcun da 20 yıllık süre verilmesini belirterek, Yunanistan’ın borcunun canlılığının sağlanması için gayrı safi yurt içi hasılanın yaklaşık yüzde 180’de durduğunu kaydetti.

“HAYIR” KARARI YUNANİSTAN’IN POZİSYONUNU ZAYIFLATACAK

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan’ın kurtarma paketinin uzatılmasına ilişkin referandum sonucunda “hayır” kararı almasının, Yunanistan’ın müzakereler kapsamında pozisyonunu zayıflatacağını bildirdi.

Juncker, Lüksemburg’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pazar günü Yunanistan’da gerçekleştirilecek halk oylamasına ilişkin bir soru üzerine Juncker, “Eğer Yunanlılar ‘hayır’ oyu kullanırsa, Yunanistan’ın pozisyonu dramatik olarak zayıflar” dedi.

Juncker, Yunanistan’ın kurtarma paketinin sona erdiğini hatırlatarak, müzakerenin sürmediğini belirtti.

Yunanistan’da 5 Temmuz Pazar günü kreditörlerin öne sürdüğü koşulların oylanacağı referandum gerçekleştirilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz