Ana Sayfa Türkiye | Dünya Video Haber Genel Çipras: “Kastelorizo’da Durmayı Dahi Düşünmediler, Akıllarından Dahi Geçmedi”

Çipras: “Kastelorizo’da Durmayı Dahi Düşünmediler, Akıllarından Dahi Geçmedi”

3
0

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’ye yönelik yaptığı yeni göndermeyle karşılıklı açıklamalar fitilini yeniden ateşledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, STAR TV’ye çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çipras, “Bugün Yunanistan’ı kimse tehdit edemez. Nokta. Ve gördünüz, Yavuz geldi ve aşağıya doğru yöneldi. Kastelorizo’da (Kızılhisar) durmayı dahi düşünmediler, akıllarından dahi geçmedi.” Açıklamasında bulundu.

Söyleşinin devamında, “Kuzey Makedonya hava sahasında daha önce Türk F-16 savaş uçakları uçuyordu, bugün görüyorsunuz onların yerine Yunan savaş uçakları uçuyor, bu da bölgede Yunanistan’ın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un kendisine “savaş gemisi istiyorsan göndereyim” sözüne Çipras, “evet ayaküstü sohbetimizde öyle bir konu geçti, ancak ben buna gerek yok dedim. Çünkü durum oraya gelmedi, kaldı ki Yunanistan’ın buna da ihtiyacı yok çünkü silahlı kuvvetlerimiz çok güçlü dedim.” İfadelerini kullandı.

Çipras, “Yunanistan tek başına değildir. Bölgedeki istikrarın ve barışın sütun taşlarından biridir. Hem Yunanistan hem de Kıbrıs’ın egemenlik haklarını korumakta kararlıdır.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz