Ana Sayfa Yunanistan Haber Çipras Hükümet Aleyhine Gensoru Önergesi Verdi

Çipras Hükümet Aleyhine Gensoru Önergesi Verdi

2
0

“Yunan halkına pahalıya mal oldunuz, gidin! Bu ülke bu kadar gerilemeyi hak etmiyor.   “

Yunanistan’da SİRİZA partisi Başkanı Aleksis Çipras acilen Parlamentoda söz istedi ve Miçotakis hükümetine yüklendi. Çipras, “Bilinen kötü bir hava, Miçotakis’in kadrolu hükümetini tamamen ve kesin olarak kara gömdü” dedi ve  Miçotakis hükümeti aleyhine gensoru önergesi verdi.

Aleksis Çipras Parlamentoda yaptığı konuşmasında Miçotakis hükümetine yüklendi ve şu ifadeleri kullandı:

“Yunan halkına pahalıya mal oldunuz, gidin!”

“Daha fazla gitmiyor. Bugün vatandaşlar elektriksiz kaldı, hükümet kesin olarak hiçbir şey yapmazken, pandemiden ölenlerin sayısı son birkaç günde 100’ün üzerinde. Ulusal Sağlık Sistemi’ni (ESY) güçlendirmiş olsaydınız kurtarılabilecek olan kardeşlerimiz her gün kayboluyor. Toplam fatura 23 bine yaklaşıyor, ülkemiz Avrupa’nın en kötüsü. Trajik hesap. Hiçbir iletişimin gizleyemediği sürekli bir suç. Pahalılık aldı başını gidiyor ve Miçotakis hükümeti sadece seyrediyor. Hükümetin efendileri, bırakın gidin çünkü toplumun öfkesini özür dileyerek karşılayamazsınız.

Yunan halkına pahalıya mal olduğunuz için, sadece paraya değil, aynı zamanda insan hayatı, haklar, özgürlükler, korku ve güvensizlik anlamında pahalıya mal olduğunuz için gidin. Gitmelisiniz, çünkü bu ülke bu kadar gerilemeyi hak etmiyor. Rejim değişimi sonrası ülkenin en kötü hükümeti aleyhine gensoru önergesi sunuyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz