Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS: “BU DİYALOG ŞİMDİYE KADAR GERÇEKLEŞMİŞ OLMASI GEREKİRDİ”

ÇİPRAS: “BU DİYALOG ŞİMDİYE KADAR GERÇEKLEŞMİŞ OLMASI GEREKİRDİ”

30
0

Başbakan Aleksis Çipras, yaklaşık 2 aydan bu yana hükümetin hazırladığı sosyal güvenlik, vergi artışı ve sigorta primlerinin arttırılmasını öngören düzenlemeyi protesto eden çiftçi temsilcilerini kabul etti.

Başbakan Çipras ile tarım sektörü temsilcileri arasındaki görüşme gerçekleşti. Ülke genelindeki otoban, şehirlerarası yollar ve gümrüklerde traktörleriyle blok oluşturan çiftçi temsilcilerinin katıldığı görüşmenin başlangıcında konuşan Çipras, “Hükümetin elinde bulunan çiftçi talep ve önerilerine dair iyi bir temel teşkil eden bu diyalog süreci, şimdiye kadar gerçekleşmiş olması gerekirdi.” dedi.

Başbakanlık konutunda çiftçi temsilcileri ile süren görüşmede Çipras, ülkenin ulusal servetinin kurtarılmaması durumunda gelirden bahsedilemeyeceğini vurguladı. 2010 yılından 2015’e kadar ülkenin milli servetinde büyük düşüş yaşandığını anlatan Çipras, “245 milyar Euro olan GSMH’dan 175 milyar Euro’ya geldik. Bu büyük bir yıkım.” dedi.

Çiftçilerin taleplerinin dikkate alınmamasının mümkün olmadığını belirten Çipras, milli servetin kurtarılmasında öncüler arasında tarım kesiminin geldiğini belirtti ve “Aksi taktirde ne gelir, ne emekli aylığı ne de krizden çıkıştan bahsedebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bu arada bazı çiftçi temsilcileri, kendilerinin başbakanlık konutuna alınmadan kapıdan dönmek zorunda kaldıklarına savundu. ipras ile çiftçiler arasındaki diyalog sürecinin uzun sürmesi bekleniyor. Hükümetin tarım sektörünü öfkelendiren düzenlemede çiftçilerin talepleri doğrultusunda bazı konularda iyileştirmeye gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz