Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS: “BARBAROS SONRASI MÜZAKERELERİN BAŞLAMASI İÇİN KOŞULLAR OLUŞTU”

ÇİPRAS: “BARBAROS SONRASI MÜZAKERELERİN BAŞLAMASI İÇİN KOŞULLAR OLUŞTU”

16
0

Başbakan Aleksis Çipras, “İlk hedefimiz, Kıbrıs’ta adil ve yaşayabilir bir çözüm bulunması için iki toplumlu görüşmelerin başarıya ulaşana kadar devam etmesidir.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, “İlk hedefimiz, Kıbrıs’ta adil ve yaşayabilir bir çözüm bulunması için iki toplumlu görüşmelerin başarıya ulaşana kadar devam etmesidir.” dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, resmi bir ziyaret için başkent Atina’ya gelen Güney Kıbrıs Rum lideri Nikos Anastiadis ile görüştü. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

“Yunanistan ve Kıbrıs, çok geniş bir çatışma ve istikrarsızlık bölgesinde istikrar alanı” diyen Çipras, Anastiadis ile Mısır’ın da katılacağı Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarı garanti altına alacak üçlü bir zirve gerçekleştireceklerini belirtti. Çipras, Yunanistan-Kıbrıs-Mısır’ın katılacağı zirveye bölgedeki diğer güçlerin de katılmalarını istediklerini söyledi.

Kıbrıs soruna dair ise Başbakan Çipras, “İlk hedefimiz, Kıbrıs’ta adil ve yaşayabilir bir çözüm bulunması için iki toplumlu görüşmelerin başarıya ulaşana kadar devam etmesidir.” vurgusunda bulundu. Yunan Başbakan, “Barbaros’un bölgeden ayrılması ile birlikte müzakerelerin tekrarlanması için daha iyi koşullar oluştu.” dedi.

Ekonomik krize ilişkin Yunan Başbakan Çipras, “Bu Avrupai bir kriz. Çözümünü de AB içerisinde arıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tehdit ve şantaj koşullarında diyalog olması mümkün değil” diyerek Türkiye’ye mesaj gönderen Rum lider Nikos Anastasiadis ise “Eğer geçen Eylül ayındaki koşullar tekrarlanırsa diyalogun olması mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs’ta devam eden ekonomik krize dair de ‘Avrupa’nın kalkınmaya geçmeye çalışan ülkelere yönelik kemer sıkma politikalarından kaçınmasını’ istedi.

Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile de bir araya gelen Anastiadis, muhalefet partilerinin liderleriyle de görüşecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz