Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS ASKERİ TATBİKA KATILDI

ÇİPRAS ASKERİ TATBİKA KATILDI

13
0

Başbakan Aleksis Çipras “PARMENİON 2015” askeri tatbikatına katıldı. Başbakan Çipras Atina’dan Dedeağaç (Aleksandrupolis) Dimokritos Havalimanı’na C-130 nakliye uçağı ile kokpitte uçak ve yolculuk hakkında bilgi alarak ve zaman zaman da uçağı kullanarak geldi.

 

Havaalanında Savunma Bakanı Kammenos ve Makedonya–Trakya Bakanı Maria Kollia Çaruha ve komutanlar tarafından askeri törenle karşılanan Çipras, yere serilen kırmızı halının üzerinden yürüyerek derhal zaman kaybetmeden askeri UH-1helikopteri ile tatbikatın son aşamasının yapıldığı bölgeye hareket etti.

Başbakan Çipras, “Parmenion 2015” askeri tatbikatın son aşamasının yapıldığı Sofulu (Sufli) Belediyesi’ne bağlı Lavara köyü yakınlarındaki “Psilos Stalos” tatbikatlar alanında Panos Kammenos, Makedonya – Trakya Bakanı Maria Kollia Çaruha, Devlet Bakanı Nikos Pappas’la birlikte izledi.

 

Çipras, tatbikat sonunda kuvvet komutanlarına ve askeri personele hitap etti.

Atina’ya gurur duyarak dönüyorum.

 

Meriç ilindeki Lavara bölgesinde gerçekleştirilen tatbikat sırasında gördüklerinden tatmin olduğunu belirten Çipras, “Ülkenin başbakanı olarak tamamen tatmin oluşmuş bir şekilde ve bir Yunan olarak da ülkemizin silahlı kuvvetlerinde yapılan çalışmadan gurur duyarak Atina’ya dönüyorum” dedi.

Çipras, Yunanistan’da milli savunma alanının geçmişte skandalların üretildiği, değerli kaynakların israf edildiği bir alan olduğunu ancak, SYRIZA hükümetinin aldığı önlemler sayesinde artık bunların mazide kaldığını kaydetti.

Sığınmacı krizine değinen Çipras, Yunanistan’ın savaşta bulunmadığını ancak, coğrafi konumu itibarıyla diğer Avrupa ülkelerinden daha çok karmaşık sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığını belirtti.

Sığınmacı krizinden en çok Yunanistan’ın etkilendiğini belirten Çipras, “Yunanistan savaşta bulunmuyor. Sınırlarımız güvenli. Siz silahlı kuvvetler de bunu garanti ediyorsunuz. Ancak, ülkemiz adeta bir istikrarsızlık üçgeninin ortasında bulunuyor. Ukrayna’da, Suriye’nin güneydoğusu ve Libya’daki durum, çevremizde ortasında bulunduğumuz bir gerginlik üçgeni oluşturuyor. Bu gerginlikler ülke olarak başa çıkmamız gereken karmaşık tahriklerin çemberini ve dokunuşu genişletiyor. Binlerce aile savaşlardan kurtulmak için yollara dökülüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Çipras, Yunanistan’ın sığınmacıları anladığını ve onlarla dayanışma halinde olduğunu belirterek, “Komşularımızdan da aynısını yapmalarını istiyoruz. Göçmen meselesi, hiçbir ülke için, kendi milli çıkarlarını ilerletme aracı olamaz” diye konuştu.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz