Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ NAMIK HAVUTÇA GÜMÜLCİNE VE İSKEÇE’Yİ ZİYARET ETTİ

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ NAMIK HAVUTÇA GÜMÜLCİNE VE İSKEÇE’Yİ ZİYARET ETTİ

22
0

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Selanik ziyaretinin ardından Batı Trakya’ya geçti. Önce İskeçe’de İskeçe Türk Birliğini ziyaret eden Milletvekili Havutça, daha sonra Gümülcine’ye geçerek önce T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve ardından da Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti.

İskeçe Türk Birliğini ziyaretinde İTB Başkanı Ahmet Kara ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundular. Bir hukukçu olan Milletvekili Havutça, yine meslektaşı olan İTB Başkanı Ahmet Kara’dan İTB’nin yargı süreci hakkında bilgi aldı. Başkan Ahmet Kara kendisine Birliğin faliyetleri hakkında da bilgi verdi. Başkan Kara konuk Milletvekiline İTB’nin şapkası ve birde rozetini hediye etti.

 

“ARTIK GERİYE DEĞİL, KOMŞU ÜLKELER OLARAK BU COĞRAFYADA İLERİYE BAKMAMIZ LAZIM.”

 

Milletvekili Havutça da Başkan Ahmet Kara ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, Birliğin ayakta tutulmasının Batı Trakya’da Azınlığın yararına olacağını ifade etti. Havutça, “sizler bu topraklarda bizim soydaşlarımız olarak Yunanlı dostlarımızla karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde yaşamanız, İnsan Hakları anlayış ve kavramına uygun bir şekilde birbirinizin kimliğini söylemekten korkmamalısınız. Bu Yunanlı dostlarımız, komşularımız için de geçerli. Onlarında sizlerin kimliğine, örf ve adetlerine sayğı duymaları, sizleri olduğunuz gibi kabul etmeleri lazım. Bir sivil toplum kuruluşunun isminde Türk kelimesinin geçmesi AB ülkesi olan ve bunu benimseyen bir ülke olan Yunanistan’ın bundan korkmaması lazım. Aynen bizim ülkemiz Türkiye’de olduğu gibi. Biz ülke olarak içimizde barındırdığımız değişik insanlara, azınlıklara ayrıcalık uygulamıyoruz. Aksine onların sorunlarının çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Dolayısıyla dost, komşu ülke Yunanistan da burada sizlere vatandaşları olarak eşit mesafede davranarak bu ülkenin zenginliği olduğunuzu anlamalıdır. İşte o zaman herşey yaşadığınız ve anayasasına saygılı olduğunuz bu ülkede güzel olacaktır diye düşünüyorum. Artık geriye değil, komşu ülkeler olarak bu coğrafyada ileriye bakmamız lazım.” Dedi.

 

Milletvekili Havutça, daha sonra Gümülcine’ye geçerek önce T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve ardından da Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti. Ziyarette Muavin Konsoloslar Berin Okur, İlkay Kocayiğit’te hazır bulundu. Başkonsolos Sarnıç, konuk Milletvekiline çalışmalar hakkında bahsetti. Gerçekleştirmiş olduğu bu anlamlı ziyaretten dolayı da kendisine Kurumu adına teşekkür etti.

Başkonsolos Mustafa Sarnıç’ı makamında ziyaret eden Milletvekili Havutça, ziyaret sonrası Birlik gazetesine yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti.

“Başkonsolos Mustafa Sarnıç’ın deneyimli bir diplomat olarak Türkiye ve Yunanistan arasında son döneme ilişkilerin ivme kazanmasına özellikle kendi sorumluluk bölgesinde yaptığı çalışmalarla büyük katkı sağladığını takdirle karşılıyorum. Özellikle iki ülkenin işadamlarının karşılıklı ziyaretlerinde öncülük ettiğini, onlara iş imkanları zemininin hazırlanmasında gerekli kolaylıkları ve çalışmaları yaptığını çok iyi biliyorum. Ayrıca buradaki soydaşlarımızla da yakın dostluk ilişkileri ve karşılıklı saygıya dayalı çalışmaları takdire şayandır. Türkiye’de böyle deneyimli ve çalışkan diplomatlarımız oldukça komşu ülkelerle ilişkilerimiz daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.” Dedi.  

 

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, eşi Canan Havutça ve iki çocuğu ile birlikte özel bir gezi kapsamında Gümülcine Türk Gençler Birliğini de ziyaret ettiler. Milletvekili Havutça’nın ziyaretine Birlik Gazetesi sahibi İlhan Tahsin refakat etti.

Milletvekili’ni Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ve G. Sekreteri Cahit Halil Yönetim odasında ağırladı. GTGB Başkanı Koray Hasan, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyetini belirtti ve GTGB Tarihi, Faaliyetleri ve Çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Namık Havutça ise burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu, Mübadele döneminde dedelerinin Selanik’te göç etmiş olduğunu ve gezileri kapsamında Selanik, İskeçe ve Gümülcine’de Kurum ve Kuruluşları ziyaret ettiklerini belirti.

Daha sonra Birlik lokaline geçen Havutça lokalde bulunan soydaşlarla selamlaştı ve Gümülcine S.Müftüsü İbrahim Şerif ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz