Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CİHAN İMAMOĞLU AZINLIK BASINIYLA YEMEKTE BULUŞTU

CİHAN İMAMOĞLU AZINLIK BASINIYLA YEMEKTE BULUŞTU

22
0

Avukat Cihan İmamoğlu Azınlık basınıyla yemekte buluştu. 18 Mayıs yerel seçimlerinde Gümülcine Belediyesi’nden Petridis’in listesinden aday olan Avukat Cihan İmamoğlu adaylığı hakkında görüşlerini Azınlık basınının temsilcileriyle paylaştı.

Avukat Cihan İmamoğlu adaylığı konusunda özetle şunlara değindi:

“Siyasi bir kadroda ne kadar renk, ses varsa demokrasi o kadar güçlüdür.”

“Öncelikle bu akşam Azınlık basınının temsilcileriyle burada birlikte bulunmaktan dolayı duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ülkemizde 18 Mayıs 2014 tarihinde Yerel Yönetimlerin seçimleri var. Halkımız sandık başına giderek Yeni Belediye yönetimini oylarıyla belirleyecek. Bu seçimlerde  şahsım da Gümülcine Belediyesi’nden sayın Yorgo Petridis’in listesinden aday olduğumu belirtmek isterim.

Siyaset zor ve meşakatli bir hizmet işidir. Yerel Yönetimlerde bu daha da zordur, ben halkıma ve özellikle de Azınlık insanına hizmet verme yolunda kapasite ve gücü kendimde bulduğuma inanıyorum ve bu zorlu yola baş koydum. Eğer halkımız bana bu yetkiyi verirse inşallah Belediye Yönetiminde ilk defa bir hukukçu olarak girecem ve halkımın hizmetinde olacağımdan dolayı heyecanlıyım. Bu heyecanımı hizmete de yansıtmak istediğimi belirtmek isterim.

Azınlık insanının Belediyede birçok zorlukjlarla karşılaştığına defalarca tanıklık ettim. Belediye işlerinde hizmet alanında sadece yol, su, kanalizasyon gibi işler yok, insanların hukuki açıdan da hizmete ihtiyacı var ve bunu gözardı etmemeliyiz. Bunun için de ben insanlara haklarının ne derecede var olduğunu ve kendilerini savunmak ve o haklara sahip olmak için elimden geleni yapacağımı üzerine basarak sizin huzurunuzda söylüyorum. Bu söylediklerim beş yıl sonra da benim karşıma çıksa inkar eden bir tutum asla sergilemem, gereken yapılır ve yapacağımdan da kimsenin şüphesi olmasın.

“Kapım herkese sonuna kadar açık olacaktır”

Ben Belediye yönetimine ekonomik çıkar sağlamak düşüncesiyle asla girmedim, halkım ve bana oy verecek olan seçmen bunu böyle bilmelidir. Benim mesleğim var ve halihazırda bir Avukat olarak çalışıyorum. Ben hukuki açıdan milletimizin gözlerini açmaları için geliyorum. Kapım herkese her konuda ardına kadar açık olacaktır. Benim hizmet anlayışımda bu vardır.

Belediyedeki uygulamayla ilgili bir örnek vermem gerekirse, geçtiğimiz aylarda Belediye DEYAK (su işleri ve kanalizasyon) 22 kişilik bir kadro alımı açıkladı. Bizim insanımıza Belediyede görev yapanların hiç biri bu memur alımıyla ve hak hukukuyla bir açıklama yapma gereği duymadılar. Bir açıklamayı iki fotokopiyle mahallelerimizdeki kahvehanelere ve derneklere götürerek halkımızı bilgilendirmediler. Bu da bir eksikliktir. Halkımız bu ekonomik krizde sadece yol, su, kanalizasyon’u düşünmüyor, evine ailesine aynı zamanda bir parça ekmek götürmeyi de düşünüyor. Dolayısıyla Yerel Yönetimlerdeki zaman zaman çıkan iş alanlarını da yakından takip ederek halkın faydalanması için çalışmalar yapılmalıdır.

Söyleyceğim odur ki, ben hizmet için bu işe girdim, elimden geleni sonuna kadar yaparım, halkım da bunu böyle bilsin. Ben vaatlere inanan bir insan değilim ve kimsenin oyunu almak üzere de kimseyi aldatma yoluna ve vaatlere asla başvurmam. Ben hukukçuyum, halkımın hak ve hukukunu takip ederim.

Son olarak adayların çokluğundan bahsediliyor. Evet, neredeyse aday patlaması var, ancak şunu unutmayalım,  siyasi bir kadroda ne kadar renk, ses varsa demokrasi o kadar güçlüdür.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz