Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇETİN MANDACI: “İSKEÇE BÖLGESİNDEKİ TÜRK AZINLIĞI, 6 MAYIS SEÇİMLERİNDE GEREKEN CEVABI EN...

ÇETİN MANDACI: “İSKEÇE BÖLGESİNDEKİ TÜRK AZINLIĞI, 6 MAYIS SEÇİMLERİNDE GEREKEN CEVABI EN İYİ ŞEKİLDE VERMİŞTİR”

17
0

İskeçe sabık milletvekil Dr. Çetin Mandacı başta Yunanistan genelinde olmak üzere azınlık içerisinde son dönemde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin, Birlik gazetesi özel bir demeç verdi. Çetin Mandacı şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi 6 Mayıs 2012 tarihinde genel seçimler yapıldı. Bu seçimlerde aday olma imkanım olmadı. Özellikle ikinci referandumda kullanmış olduğum red oyu ve ondan sonra kredi anlaşmalarında kullanmış olduğum red oyları dolayısıyla şu anda açıklamak isetemediğim bir veya iki husus hakkında; ki bu azınlığı yakından ilgilendiren konular dolayısıyla yerimi bu şekilde almak zorunda kaldım. Heralde özellikle İskeçe İli’ndeki yerel bazda parti yetkilileri, adaylığım konusunda olumsuz görüşleri ve Atina’ya yazdıkları yazılar söz konusundan dolayı bunun neticesinde aday olma şansım mümkün olmadı ve adaylığım parti tarafından uygun görülmedi. Buna karşılık İskeçe bölgesindeki Türk azınlığı, 6 Mayıs seçimlerinde gereken cevabı en iyi şekilde vermiştir.

“Bence liste başındaki Türk adayların desteklenmesi, azınlığın menfaatleri için uygun olacağı düşüncesi içindeyim”

Bundan sonraki siyasi arenadaki yerimi; zaman ve insanlarımızın isteği ve görüşleri belirleyecektir. Bu tek başıma vereceğim bir karar olmayacaktır. Milletvekili olduğum süre içinde 5 yıldan beri almış olduğum siyasi kararları hep birlikte arkadaşlarımız ve dostlarımızla birlikte aldık. Dolayısıyla bundan sonra da hep birlikte hareket edeceğiz. Son olarak bu seçimlerde aklın yolu birdir diyorum. O da şudur; elimizden geldiğince Türk milletvekili sayısını arttırmaktır. 6 Mayıs tarihinde bu sayı 3 idi. İnşallah bu dönem, bu sayı daha da artar. Bence liste başındaki Türk adayların desteklenmesi, azınlığın menfaatleri için uygun olacağı düşüncesi içindeyim. Ben halkımızın bu seçimlerde en doğru kararını vereceğini düşünmekteyim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz