Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CEMİLE YUSUF: “ERDOĞAN MERKEL’DEN ÖZÜR DİLEMELİ” DEDİ, BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

CEMİLE YUSUF: “ERDOĞAN MERKEL’DEN ÖZÜR DİLEMELİ” DEDİ, BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

28
0

Batı Trakya’lı Türk kökenli Milletvekili Cemile Yusuf’tan saçma teklif, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkel’den özür dilesin” dedi ve Batı Trakya Türkleri’nin tepkisini üzerine çekti.

Batı Trakya’lı Türk kökenli Milletvekili Cemile Yusuf’tan saçma teklif, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkel’den özür dilesin” dedi ve Batı Trakya Türkleri’nin tepkisini üzerine çekti. Cemile Yusuf’un bu çıkışı başta Gümülcine olmak üzere Almanya’da yaşayan tüm Batı Trakya Türk Azınlık insanının tepkilerine neden oldu.

Almanya’da CDU’nun Gümülcineli Türk kökenli milletvekili Cemile Yusuf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nazi suçlamaları nedeniyle Merkel’den özür dilemesi gerektiğini kaydetti. Cemile Yusuf bu suçlamaların Almanyalı Türkler arasında da hoş karşılanmadığını söyledi.

Avrupalı ve Alman politikacıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel’e yönelik Nazi ithamlarına tepkisi sürüyor. Hristiyan Birlik Partileri (CDU / CSU) Meclis Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Cemile Yusuf, Pazartesi günü Berlin’de yaptığı açıklamada bu ithamların Almanya’da yaşayan Türk kökenliler arasında hoş karşılanmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “dayanaktan yoksun suçlamalarının” Türk kökenlileri memnun etmediğini belirten Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) milletvekili Cemile Yusuf,  “Aksine birçok Türk kökenli çirkin düşmanca tavırları sadece utanç verici buluyor. Bu suçlamalar Almanyalı Türklerin imajına ve Almanya’daki Türk ve Almanlar arasındaki ilişkilere zarar veriyor” diye konuştu.

Cemile Yusuf, “Eğer Erdoğan’da adab-ı muaşeretten hala geriye bir şey varsa Başbakan Merkel’den özür diler” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz