Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CEMİL KABZA: “İDOMENİ HAFIZALARDAN KOLAY SİLİNEMEYECEK, YARDIM ELİMİZİ BİZ DE UZATTIK”

CEMİL KABZA: “İDOMENİ HAFIZALARDAN KOLAY SİLİNEMEYECEK, YARDIM ELİMİZİ BİZ DE UZATTIK”

22
0

Mustafçova Belediyesi göçmen-mültecilere yönelik düzenlediği yardım kampanyasıyla toplanan gıda ve giyecek eşyaların son kısmını bugün ulaştırdı. Belediye Başkanı Cemil Kabza da bizzat İdomeni’ye giderek, yardım dağıtımı programına katıldı. Başkan Cemil Kabza yaptığı açıklamada, “Yardıma muhtaç göçmen-mültecilere yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlar olduğu gibi bizler de Mustafçova Belediyesi olarak bir yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Karar meclisten oy birliğiyle alındı. Bu doğrultuda 15 Mart’ta başlayan yardım kampanyası dün itibariyle şimdilik son buldu. Şimdilik diyorum çünkü bu konuyla alakalı bu insanları ve bizleri nasıl bir gelecek bekliyor, onu bilemiyoruz. Bugün bizzat ben de gönüllü arkadaşlarla birlikte İdomeni’ye gittim. Biz insan olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimize inanıyorum.Öyle tahmin ediyorum, İdomeni’de geçirdikleri bu günler, kesinlikle hafızalarından kolay kolay silinemeyecek.”Dedi.

“Yardım elimizi biz de uzattık”

Mustafçova Belediyesi göçmen-mültecilere yönelik düzenlediği yardım kampanyasıyla toplanan gıda ve giyecek eşyaların son kısmını bugün ulaştırdı. Belediye Başkanı Cemil Kabza da bizzat İdomeni’ye giderek, yardım dağıtımı programına katıldı. Bugün 29 Mart Salı günü İdomeni’deki kamplara yaklaşık 3 ton gıda ve yüzlerce koli giyecek yardımı dağıtıldı. Yaklaşık 3 haftadan bu yana devam eden yardım kampanyası şimdilik sona erdi ve toplanan bütün yardımlar muhtaçlara ulaştırıldı.

11 Mart Cuma günü Mustafçova Belediyesi meclisinde oy birliğiyle alınan karar gereği, belediyeye bağlı bütün köylerde yardım kampanyası başlatıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kampanya çerçevesinde yaklaşık 8 ton gıda, ancak iki büyük kamyona sığan yüzlerce koli giyecek eşya toplandı. Belediye memurları, çalışanları ve gönüllülerin desteğiyle giyecek ve yiyecekler paketlendi. Daha sonra muhtaçlara ulaştırıldı

İLK YARDIM PAGGEO BELEDİYESİ’NE

Paggeo Belediyesi’nin Elefteroupoli ilçesindeki kapalı spor salonunda misafir edilen, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 250 aileye gıda yardımı yapıldı. İki hafta önce yaklaşık 3 ton gıda belediye yetkililerine ulaştırıldı.

İDOMENİ’YE 5 TON GIDA, YÜZLERCE KOLİ GİYECEK

Resmi olmayan rakamlara göre, yaklaşık 15 bin kişinin olduğu tahmin edilen İdomeni’ye toplamda 5 ton gıda ve yüzlerce koli giyecek dağıtıldı. İlk yardım konvoyu geçen hafta ulaştırıldı. Bugün 29 Mart Salı günü ise kampanya çerçevesinde toplanan yardımların son kısmı teslim edildi. Bugünkü dağıtıma belediye başkanı Cemil Kabza da bizzat katıldı.

Yorgun, çaresiz ve geleceği belli olmayan durumdaki göçmen-mülteciler zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Bu durumdan en çok etkilenen ise çocuklar, kadın ve ihtiyarlardır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının büyük yardım çabalarıyla yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Yardım kampanyası ve İdomeni’deki izlenimleriyle ilgili Belediye Başkanı Cemil Kabza şu açıklamayı yaptı:

“YARDIM ELİMİZİ BİZ DE UZATTIK

Yardıma muhtaç göçmen-mültecilere yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlar olduğu gibi bizler de Mustafçova Belediyesi olarak bir yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Karar meclisten oy birliğiyle alındı. Bu doğrultuda 15 Mart’ta başlayan yardım kampanyası dün itibariyle şimdilik son buldu. Şimdilik diyorum çünkü bu konuyla alakalı bu insanları ve bizleri nasıl bir gelecek bekliyor, onu bilemiyoruz. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kampanya çerçevesinde yaklaşık 8 ton gıda ve iki büyük kamyona sığan yüzlerce koli giyecek eşya toplandı. Gıda ve eşyalar iki seferden muhtaçlara ulaştırıldı.

Bu aşamada, yardım kampanyamıza destek olan baştabelediye meclis üyelerine, belediye memurlarına, Eve Yardım Programı çalışanlarına, İskeçe S. Müftüsü sayın Ahmet Mete’ye bütün köy imamlarına, mütevelli heyetlerine, okul encümenlerine, gençlik derneklerine ve yardımsever belediye sakinlerimize teşekkür etmek istiyorum.  Ayrıca kampanyamıza gönüllü olarak katılan ve yardımların dağıtılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten yardıma muhtaç binlerce masum, suçsuz insanların yardım çağrılarına sessiz kalamazdık. Onun için yardım elimizi, imkanlar çerçevesinde bizler de uzattık. Gerekirse yine yapmaya hazırız.”

İDOMENİ HAFIZALARINDAN KOLAY SİLİNEMEYECEK

Belediye Başkanı Cemil Kabza, bugün İdomeni’ye yaptığı ziyaret ve katıldığı yardım dağıtımı programıyla ilgili ise şunları söyledi.

“Bugün bizzat ben de gönüllü arkadaşlarla birlikte İdomeni’ye gittim. Hakikaten binlerce insanın çaresiz olarak çadırlarda barındığı bir bölge. Kadın ve çocukların çokluğu hemen dikkat çekiyor. Bulundukları yerde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin çadırları göze çarpıyor. Ayrıca belediyelerin ve çeşitli sivil toplum kuruluşların yardım çadırları bulunuyor. Çok sayıda Avrupalı Sivil Toplum Kuruluşu da yardım etmek için İdomeni’de kamp kurmuş vaziyette. Yerel, ulusal ve özellikle uluslararası basının büyük ilgi gösterdiğine şahit olduk.

Bu insanlar bir aydan fazla bir zamandır orada çadırlarda yaşıyor. Yorgunluk, çaresizlik, umutsuzluk gözlerinden okunuyor. Edindiğimiz bilgilere göre 15 bin kişiden fazla kişi orada bulunuyor. Sınırların açılıp, Avrupa’ya gitmelerine iznin çıkmasını bekliyorlar.  Yarının ne getireceğini ise kimse bilemiyor. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Hakikaten çok zor durumda bu insanlar. Biz insan olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimize inanıyorum.Öyle tahmin ediyorum, İdomeni’de geçirdikleri bu günler, kesinlikle hafızalarından kolay kolay silinemeyecek.”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz