Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CEMİL KABZA: “PERSONEL ALINACAĞINA DAİR İLANI KANUNLARA UYGUN BİR ŞEKİLDE HAZIRLADIK”

CEMİL KABZA: “PERSONEL ALINACAĞINA DAİR İLANI KANUNLARA UYGUN BİR ŞEKİLDE HAZIRLADIK”

21
0

Mustafçova Belediyesi’nin, belediyeye alınacak personelden aranan kriterler arasında Türkçe bilme şartının dahil edildiği personel ilanı ASEP tarafından iptal edildi. Belediye Başkanı Cemil Kabza, “Daha önce de defalarca söylediğim gibi; belediye meclisinin oybirliğiyle aldığı karar uyarınca ilanımızı hazırladık. Personel alınacağına dair ilanı kanunlara uygun bir şekilde hazırladık” dedi.

Avrupa Birliği programının finansmanıyla Mustafçova Belediyesi’nde oluşturulacak “Sosyal Merkez” için alınacak personelden aranan Türkçe bilme kriterini içeren ilan önce ASEP tarafından onaylanmıştı. Olayın basına yansıması ve tepkiler üzerine, ilan ASEP tarafından Belediyeye gönderilen yazıda gerekçesi yazılmadan iptal edilmesi istendi.

“Personel alınacağına dair ilanı kanunlara uygun bir şekilde hazırladık.”

Bunun üzerine bir açıklama yapan Başkan Cemil Kabza şunları söyledi:

“Daha önce de defalarca söylediğim gibi; belediye meclisinin oybirliğiyle aldığı karar uyarınca ilanımızı hazırladık. Personel alınacağına dair ilanı kanunlara uygun bir şekilde hazırladık. Zaten bu hazırlanan ilanı İdari Genel Sekreterlik de, ASEP de inceledi ve onayladı. Bu kurumlar onayladıktan sonra ilanın duyurusu yapıldı. Ancak daha sonra tepkiler başladı. Soruşturma açıldı. Geçtiğimiz günlerde de ASEP’in Selanik bürosundan gönderilen yazıyla bu ilanın iptal edildiği bize bildirildi. Bu doğrultuda bizden de iptal kararını belediye meclisinden geçirmemiz istendi. Ancak yazıda iptal gerekçesi açıklanmıyor. Biz de bunun gerekçesinin ne olduğunu yazılı bir şekilde sorduk. Onlar da bize cevap verdi. Bizden ilanı iptal etmemizi istiyorlar. Bu ilanı tekrar inceleyeceklerini söylüyorlar. Aslında iptal gerekçesi pek net bir şekilde ifade edilmiyor. Fakat tekrar ediyorum, biz kanuna aykırı bir şey yapmadık. Bu personel alımı konusu tekrar meclisimize gelecek, biz de bunu görüşüp tekrar kararını alacağız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz