Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CEMİL KABZA: “BÖLGEDE BÜYÜK SU SORUNU YAŞANIYOR, ACİL DURUM İLAN EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

CEMİL KABZA: “BÖLGEDE BÜYÜK SU SORUNU YAŞANIYOR, ACİL DURUM İLAN EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

21
0

İskeçe’nin dağlık kolu Mustafçova (Miki) Belediye Başkanı Cemil Kabza “bölgede büyük su sorunu yaşanıyor, devletten acil durum ilan edilmesini bekliyoruz” dedi.

İskeçe’nin dağlık kolu Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza BİRLİK Gazetesi’ne konuştu ve “bölgede büyük su sorunu yaşanıyor, devletten acil durum ilan edilmesini bekliyoruz” dedi. Başkan Cemil Kabza ciddi su sorunu yaşanan dağlık kolunda sadece insanların günlük yaşamlarının değil, canlı büyük baş ve küçük baş hayvanlarının da tehlikede olduğunu söyledi ve devletten bir an önce bölgenin acil durum kapsamına geçirilmesini beklediklerini söyledi.

Başkan Cemil Kabza sözlerine şöyle devam etti.

Öncelikle toplantıya katılan herkese, Delta süt şirketine ve 4. Kolordu Komutanlığı’na yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yaz aylarında bölgemizin genelinde büyük derecede su sorunu yaşıyoruz. Benim önerimle geçtiğimiz gün Belediye’de bölge yetkililerin de katılımıyla acil koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıya yetkili birimlerin temsilcilerinin yanı sıra Delta süt şirketinin temsilcisi de katıldı. Su sorunu yaşanan bölgelerdeki durumu tüm detaylarıyla aktardım. İlk olarak Delta süt şirketi bir vidanjörle haftanın üç günü yardımcı olmak üzere Mustafçova, Ketenlik ve Şahin’e su taşımaya başladı. Bunun yanı sıra 4. Kolordu komutanının temsilcisi de toplantıya katılmıştı ve sonrasında yardımcı olmak üzere askeri vidanjörlerle su taşımaya başladılar. Tabii ki belediyemiz de kendi imkanlarıyla küçük mahallelere su taşımaya devam ediyor. Ancak bu yapılanlar tabii ki yeterli değil ve sorunu çözmüyor. Bölgede sadece insanlar değil, canlı büyük baş küçük baş hayvan besicilerinin sorunları da acil çözüm bekliyor. Bölgedeki dereler, çaylar, hayratların hepsi kurudu ve hayvanlar da ciddi susuzluk sorunu yaşıyor. Durum şu an tehlikeli boyutlara ulaştı.

Belediye’de yapılan toplantı sonrasında bölgemizde acil durum ilan edilmesi yönünde Eyalet Başkanlığı başta olmak üzere yetkili birimlere girişimlerimiz oldu, ancak şu ana kadar bir cevap yok. Biz acilen devletin buna cevap vermesini bekliyoruz. Çünkü gerçekten bölgede susuzluk sıkıntısı tehlikeli boyutlara ulaştı.”

 

 

     

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz