Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CEMİL KABZA: “ILICA’DAKİ KAPLICALAR BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR NİMET”

CEMİL KABZA: “ILICA’DAKİ KAPLICALAR BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR NİMET”

14
0

Mustafçova (Miki) Belediye başkanı Cemil Kabza “Bizler, Ilıca’daki kaplıcaların bölgemiz için büyük bir nimet olduğu bilincindeyiz. Bu nimetten toplumumuzun faydalanabilmesi için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı Allah’ın izniyle devam ettireceğiz” diyerek Yunan basınında çıkan asılsız haberler hakkında yazılı bir açıklama yayınladı.

BASIN BÜLTENİ

CEMİL KABZA: “ILICA’DAKİ KAPLICALAR BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR NİMET

 

Mustafçoa Belediyesi

Perşembe, 20 Ağustos 2015

Dün (19 Ağustos Çarşamba) İskeçe’de yayınlanan yerel bir gazetede Ilıca Banyolar Mahallesiyle ilgili bir haber, yorum yayımlandı.

Sözkonusu haber-yorumda özellikle eski otel binasının kendi kaderine terk edildiği, çevrenin kirli olduğu, yeni tamir edilen büyük banyonun çalışmadığı ve genel manada bütün mahallede terkedilmişlik hissinin uyandığı yazıldı.

Yeni yönetim olarak bir yılı daha doldurmadan, sorumluluğu gerek eski nahiye müdürlerine ve gerekse eski belediye başkanlarına ithaf etme niyetinde değiliz.

Ilıca Banyolar Mahallesinde devraldığımız konumun değişmesi için bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan bazı hamleleri kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

42.000 Euro tutarındakı kaplıca sularının tescil edilmesi ve bakanlık tarafından onaylanması projesi, Turizm Bakanlığı’nda onay aşamasındadır.

610.000 Euro’luk yeni banyo projesi, (biyolojik arıtma tesisinin konumuyla ilgili çıkan sorun yüzünden) proje henüz tamamlanamamıştır. Ancak biyolojik arıtma tesininin bugün bulunduğu yerden başka bir yere taşınması için bütün girişimler tamamlanmış olup proje, İdari Genel Sekreterliğin onayına sunulmuştur. Önümüzdeki aylarda bu projenin de hayata geçmesiyle yeni banyonun çalışabileceğini belirtmek itiyorum.

Banyolar Mahallesinin kaldırım, çevre düzenlenmesi, çocuk parkı, patika yollar, ışıklandırma ve bütün kabloaların yer altına alınacağı yaklaşık 720 bin Euro’luk projenin onayı alınmış, ihalesi yapılmıştır. İhaleyi kazanan şirket önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacaktır.

Sözkonusu yerel gazetede fotoğrafları yayımlanan eski otel binasının yeniden restorasyonu, alt katının Türk usulü hamam haline dönüştürülmesi için 200 bin Euro’luk projenin ön onayı almıştır.

Bizler, Ilıca’daki kaplıcaların bölgemiz için büyük bir nimet olduğu bilincindeyiz. Bu nimetten toplumumuzun faydalanabilmesi için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı Allah’ın izniyle devam ettireceğiz.

Ilıca banyolar mahallesi ile ilgili yapılan ve kötü niyetli olduğuna inanmak istemediğimiz her türlü yayınların, yapacağımız çalışmalara fayda sağlayabileceğine inanmak istiyoruz.

Ekonomik kriz bütün alanları olduğu gibi yerel yönetimleri de ciddi manada olumsuz etkilemiştir. Ancak her türlü zorluğa rağmen bizler, belediye sakinlerimize, soydaşlarımıza, zor şartlar altında olsa dahi hizmet verme çabasını sürdüreceğiz.

Cemil Kabza

Mustafçova Belediye Başkanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz