Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇELEBİKÖY HALKI KADİR GECESİ NEDENİYLE MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU

ÇELEBİKÖY HALKI KADİR GECESİ NEDENİYLE MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU

24
0

Çelebiköy halkı Kadir Gecesi geleneğini bu yıl da devam ettirdi. 3 Ağustos Cumartesi akşamı Kadir Geces münasebeti ile köylü camii avlusunda iftar yemeği düzenledi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl düzenlenen iftara ilgi büyüktü. İftar yemeğine civar köylerden yüzlerce bay ve bayan soydaş katıldı. Köy halkı misafirleri caminin girişinde karşıladı.

Çelebiköy iftarına soydaşlarla birlikte Gümülcine Seçilmiş Müftsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Başkan Yardımcısı Ahmet Akraba, Meclis Başkanı Mustafa Haci İsmail Muhterem, meclis üyeleri Muzaffer Süleyman, Muzaffer Molla, Aydın Başoğlu, ana muhalefet lideri Halit Mehmet, İsmail Hüse Mustafa, muhalefet lideri Sadettin Şakir Hüseyin de katıldı.

Okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı yemekler yendi. Daha sonra iftara katılan soydaşlar toplu halde akşam namazı kıldılar. Namazın ardındanı misafirlere köy halk kahve ikram etti.

Kahveler içilip sohbetler edildi daha sonra Mevlid-i Şerif başladı. Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı din görevlilerin Aşrı-Şerif, ilahiler ve Mevlid-i Şerif okudular. Ardından Müftü İbrahim Şerif tarafından dua yapıldı ve cemaat Teravih namazını kıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz