Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CELAL BAYAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET TÖRENİNDE BULUŞTU

CELAL BAYAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET TÖRENİNDE BULUŞTU

14
0

Gümülcine’de Celal Bayar Lisesi’nde yılsonu mezuniyet heyecanı yaşandı. 2011-2012 eğitim yılında Celal Bayar Lisesi’nden mezun olan 65 öğrenci diplomalarını aldılar.

 

Mezuniyet törenine başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç olmak üzere, Muavin Konsolos Adnan Öztürk, Azınlık Okulları Koordinatörü Nikos Papageorgiou, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Devecioğlu, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Uzman Psikolog Mustafa Soyutürk, Büyük Müsellim köyünden hayırsever işadamı Faik Besimoğlu, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nden Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in bu yıl da törene davet edilmemesi dikkat çekti.

 

Yapılan protokol konuşmalarında konuşmacılardan Celal Bayar Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi:

 

“Biz öğretmenler olarak öğrencilerin bilgilerini yeteneklerinin geliştirmede, hayatta karşılaşacakları zorluklarla mücadele edebilme duygusunu aşılama gayreti içerisindeyiz. Bunda da başarılı olduğumuzu, çevremizde mezunlarımızı görmemizle mümkündür. Bu akşam düzenlemiş olduğumuz etkinlikte 5 öğretmen arkadaşımızın ayrılacak olması ise bizleri hüzünlendirmektedir. Okulumuzda yıllarca görev yapan bu meslektaşlarımıza, uzun ömürler ve sağlık dolu bir yaşam diliyorum. Mezun olan öğrencilerimizi de kutluyor ve bundan sonraki yaşamlarında da başarılar diliyorum. Bu akşam bu etkinliğe katılan katılımcılara da sonsuz selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

MUSTAFA SARNIÇ: “CELAL BAYAR LİSESİ; TARİHİ BİR ÖNEMİ VE MİSYONU OLAN BİR OKULDUR, BU OKULUN KIYMETİNİ BİLMEMİZ GEREKİR”

 

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu (Büyükelçi) Mustafa Sarnıç:

“Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesinde en önemli bağı oluşturacağınıza inanıyorum.”

 

“Şahsım ve mesai arkadaşlarımın adına, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bizleri bu akşam buraya davet ettikleri için Celal Bayar Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Müdürü’ne teşekkürlerimi  sunuyorum. Bu akşam burada mezuniyetini kutladığımız öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum. İnanıyorum ki genç arkadaşlarımız bundan sonraki yaşantılarını şekillendirecek alanlarını belirlemede dikkatli olurlar. Kendi becerilerine uygun; hem kendi yeteneklerini ortaya koyabilecekleri, hem de bu sayede Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesinde en önemli bağı oluşturacağınıza inanıyorum ve hepinize başarılar diliyorum.

Son olarak görevimin sona ermesi sebebiyle bir hafta sonra buradan ayrılacağım. Burada Celal Bayar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileriyle o kurmuş olduğumuz sıcak bağı hiç bir zaman unutmayacağım. Zaman zaman değişik aktivitelerde bir araya geldik. Hakikaten bu okul; tarihi bir önemi ve misyonu olan bir okuldur, bu okulun kıymetini bilmemiz gerekir. Aynı zamanda aramızda emekliye ayrılan öğretmen kardeşlerimiz var. Onlara da bundan sonraki yaşamlarında, mutluluk ve huzur diliyorum. Sözlerime son verirken burada bulunan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda başka bir ortamda yeniden bir arada olmayı diler, herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Programın devamında ise mezun olan öğrencilere diplomaları öğretmenler ve encümenler tarafından verildi. İlk üçe giren öğrencilere ise para ödüllerini Faik Besimoğlu takdim etti. Daha sonra da bu yıl emekliye ayrılan Yunanlı bayan öğretmenlere uzun yıllar hizmetlerinden dolayı plaketler verildi. Okul müdürü yardımcısı Hristodoulopoulos yapmış olduğu konuşmasında, okul gezisinde öğrencilerin sergilemiş olduğu dayanışmanın kendisinin dikkatini çektiğini ve bu dayanışmayı yaşatmalarını istedi.

 

Mezuniyet töreni Celal Bayarlı öğrencilerin oluşturduğu koronun seslendirdiği Türkçe-Yunanca şarkılarla son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz