Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CİCİKOSTAS İZMİR’DEYDİ

CİCİKOSTAS İZMİR’DEYDİ

22
0

Kuzey Yunanistan Merkez Makedonya (Kendriki Makedonia) Eyalet Başkanı Cicikostas ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uluslararası tanıtımlarını yapmak isteyen Yunanlı firmaları Fuar İzmir’e davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve TÜRSAB tarafından İzmir’de düzenlenen Turizm Etkinliği sonrası, Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodoros Çakiris ile bir araya geldi.

İzmir’deki toplantının çok verimli geçtiğini, kurulan dostluklar ve arkadaşlıklarla güzel işbirliklerinin temellerini attıklarını söyleyen Apostolos Cicikostas, Selanik ile İzmir direkt uçuşlarının bu yaz başlayacağını, gemi seferlerini de büyük bir ümitle beklediklerini söyledi. Gemi seferleri başladığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Selanik’e gitmeyi çok arzuladığını söyleyen Cicikostas, “Sizin Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris ile sıcak ilişkileriniz var. Bunu bir üst seviyeye çıkarmak, güzel işbirlikleri yapmak ve kentlerimizi kalkındırmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Birlikte, birbirimizi destekleyerek bölgemizi ve kentlerimizi kalkındırmalıyız

Artık dünyada kentlerin yarıştığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Selanik ile ilişkilerimizi artırarak, ortaklıklar yaparak tanıtımımızı artırabilir, bölgemizi kalkındırabiliriz. 11 yıllık belediye başkanlığım süresince kentin kalkınması için projeler üretiyor ve sürekli çalışıyoruz. Şu an İzmir’in büyüme hızı, ülkemizdeki büyüme hızının üzerinde. Alt yapı eksikliklerimizi de süratle tamamlarsak, daha da hızlı büyüyeceğimize inanıyoruz” diye konuştu. 25 Mart tarihinde Türkiye’de benzeri olmayan bir fuar alanın açılışını yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Fuarların tanıtımda çok önemli rol oynuyor. Yunanistan’dan da firmaları fuarımıza davet ediyoruz. Bizim yaptığımız fuarlara katılabilirsiniz. Birlikte, birbirimizi destekleyerek bölgemizi ve kentlerimizi kalkındırmalıyız” diye konuştu. Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodoros Çakiris de bir sonraki turizm formunu Fuar İzmir’de yapmayı önerdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz