Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇAVUŞOĞLU: “İKİ ÜLKENİN KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK ÜZERE BİR GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

ÇAVUŞOĞLU: “İKİ ÜLKENİN KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK ÜZERE BİR GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

21
0

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Yunanistan’a geldi. Çavuşoğlu, ziyaret programının ilk ayağı olan Atina’da gerçekleştireceği görüşmeler öncesi açıklamalarda bulundu.

Resmi temasları kapsamında Başbakan Aleksis Çipras ile görüşeceğini anımsatan Çavuşoğlu, “Yunanistan’da doğmuş büyümüş bir bakan olarak bunun avantajıyla iki ülkenin komşuluk ilişkilerini geliştirmek üzere bir gayret göstereceğiz.” diye konuştu.

“İyi komşuluk, her iki tarafın kazancına olacaktır.”

İki ülkenin var olan ilişkilerine ivme katmayı hedeflediklerini belirten Çavuşoğlu, “Türkiye ve Yunanistan olarak; ilişkileri geliştirmek suretiyle, ekonomik veçhesini ön planda tutup, kriz alanı gibi gözüken konularda da inisiyatif alarak,  öyle tahmin ediyorum ki ilişkilerimize yeni bir motivasyonla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Türkiye ve Yunanistan’ın aynı coğrafi havzada komşuluk ilişkisi yürüttüğünü belirten Çavuşoğlu, “İyi komşuluk, her iki tarafın kazancına olacaktır.” dedi

Temaslarının aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği ziyaret için hazırlık niteliği oluşturduğuna işaret eden Çavuşoğlu, “Sonuç itibarıyla aynı coğrafi havzada bulunan Yunanistan ve Türkiye’nin, iyi komşuluk ilişkisi yürütmesi iki ülkenin kazancına olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. Atina’dan Batı Trakya’ya geçerek doğduğu toprakları da ziyaret edeceğini belirten Çavuşoğlu, “Gümülcine ve İskeçe’de yarın soydaşlarımızla, dindaşlarımızla hemhal olacağız. Onlarla birlikte güzel bir gün geçireceğimizi tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu’nun ziyaretine, AK Parti milletvekilleri Salih Çetinkaya, Salih Fırat ve Mehmet Akyürek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem eşlik ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz