Ana Sayfa Türkiye | Dünya Cavit Çağlar İle Görüştüler

Cavit Çağlar İle Görüştüler

4
0

Başkan Ali Eminlatif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih, Cavit Çağlar ile görüştü.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif, Türkiye temasları kapsamında Bursa’da bulunan Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve  hemşehrimiz Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih ile birlikte Türkiye’nin siyasi ve ticari duayenlerinden biri olan işadamı  Cavit Çağlar’ı makamında ziyaret etti.

GTGB başkanlığı’na yeni seçilen Sedat Hasan’ı tebrik eden Çağlar, nisan ayında Gümülcine’ye yaptığı ziyareti hatırlatarak, “Orada 2 gün kaldık, hala tadı damağımızda. Babamızın, dedemizin yaşadığı o yerleri gördük. Bir tarafı Bulgaristan, bir tarafı Yunanistan olan dağların etrafı biz Türklerin memleketi olmuş. Her yerde cami gördük ve bu bizi etkiledi, sanki Türkiye’de gibiydik. Kendi köyümü ziyaret ettim. Oradaki insanlar benim kandaşlarım. Anlatırken dahi heyecan duyuyorum. Oradaki insanımızla bir araya geldik, ben kendimi orada gördüm” dedi.

GTGB Başkanı Sedat Hasan da, Batı Trakyalıların sıcak kanlı insanlar olduğunun altını çizerek, “Batı Trakya’nın yetiştirdiği önemli isimlerdensiniz. Batı Trakya için yaptıklarınızı unutmayacağız, herkes ne kadar çok çalıştığınızı biliyor ve görüyor. Ziyaretlerimizin daha sık olmasını temenni ediyoruz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var” ifadelerini kullandı

Cavit Çağlar’ın Batı Trakya’yı tüm dünyaya tanıttığı vurgulayan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif ise, “Çavit Çağlar’ın hem Batı Trakya hem de Türkiye için büyük bir değer olduğunun altını çizdi. Çağlar’ın Batı Trakya’yı adeta Dünya’ya tanıttığını belirten Eminlatif ayrıca binlerce kişinin işvereni olan Çağlar ailesinin Türkiye’ nin ve Batı Trakyalıların gururu olduğunu belirtti.

BTTDD Bursa Şubesi’nin Kurucusu Başkanı Şükrü Şankaya’yı da rahmetle anan Eminlatif, rahmetli Şükrü Amca’ nın  çizdiği yoldan ayrılmadıklarını sözlerine ekledi. Cavit Çağlar’ ı tekrardan doğduğu topraklara davet eden Ali Eminlatif “Sizin ziyaretleriniz bizim için çok önemli, bizlere güç katıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Ali Mollasalih de, Çağlar’a istihdama ve Batı Trakya’ya sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz