Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “ÇALGICI MEKTEBİ ROMAN ORKESTRASI” SELANİK FESTİVALİNE DAMGASINI VURDU

“ÇALGICI MEKTEBİ ROMAN ORKESTRASI” SELANİK FESTİVALİNE DAMGASINI VURDU

28
0

Selanik (Thessaloniki) Belediyesi tarafından düzenlenen “4. Çokdillilik Festivali” kapsamında sahne alan “Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası” festivale damgasını vurdu.

Selanik Belediyesi’nin Hayat Boyu Öğrenme ile Eğitim ve Spor Proğramları kapsamında Belediye’nin “Bilgilendirme, Gösteri ve İletişim Şirketi ile birlikte 27-28 ve 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenledikleri “4. Çokdillilik Festivali” kapsamında sahne alan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası” festivale damgasını vurdu. İki akşam sahne alan “Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası” seslendirdiği Roman havaları, Yunanca-Türkçe ve de Rumca Karadeniz türküleriyle Selaniklileri coşturdu. Sanatçılar çok sayıda izleyici tarafından bol bol alkışlandı.  

Festival kapsamında yerli ve yabancı değişik ülkelerden 105 kurumun katılımıyla 220 gösteri ve etkinlik sahnelendi. T.C. Selanik Başkonsolosluğu’nun daveti üzerine Türkiye’den Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Hat Sanatı ve Ebru Sanatı sanatçılarının katılımı ile sosyal ve kültürel projelerde farklılığın bir göstergesi olan Türkiyeye örnek ve öncü olan Türkiyenin ilk ve tek “Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası” Türkiye’nin tanıtımını yaptı. Belediye önünde açılan tanıtım standına üç gün boyunca ilgi yoğundu.

Festivale ayrıca İstanbul’dan “Dragos Musıki Derneği korosu yaklaşık elli sanatçıyla katıldı ve seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla festivale ayrı bir renk kattı.

Festival boyunca Türkiye’den gelen ekipleri bir an olsun yalnız bırakmayan Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, festivalde olumsuzlukların yaşanmaması ve Türkiye’nin doğru düzgün tanıtımı için adeta seferber oldu ve hemen hemen her ekinliğe eşi ve çocuklarıyla birlikte katılırken, Başkonsolosluk memurları görevlerini eksiksiz yerine getirmek için gündüz ve gece dur durak bilmeden çalıştılar.

Festival sonrası BİRLİK Gazetesi’ne kısa bir değerlendirme yapan Başkonsolos Orhan Yalman Okan, “bu hafta sonu Selanik çok zengindi, iki tane festival vardı. Biz bu her iki festivali de zenginleştirmek istedik. Selanik’in çok kültürlü yapısına katkıda bulunmak istedik. Türkiye’den iki ayrı müzik grubu davet ettik sağolsunlar kırmadılar geldiler buraya ve Selaniklilerin büyük beğenisini kazandıklarına inanıyorum” dedi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x4dctqt_selanik-festivali-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x4dcv0k_selanik-festival-video-2_news  

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz