Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BİZLERE YETERİNCE DESTEK OLMUYORLAR”

“BİZLERE YETERİNCE DESTEK OLMUYORLAR”

11
0

Birlik gazetesi olarak çiftçilerin ve bölge halkının sorunlarını dinlemek üzere 28 Kasım 2012 tarihinde Rodop ilinin Kozlukebir belediyesi bölgesini ziyaret ettik. Çiftçiler daha çok kuraklıktan ve yetişdirdikleri ürünler için de emeğinin karşılığını alamadıklarından şikayetçi olduklarını belirterek, Bölge Genel Sekreterliği yetkilileri başta olmak üzere, Yerel Yöneticiler ve milletvekilllerinin  kendilerine yeterince destek olmadıklarını ifade ettiler.

 

Bölgede yaklaşık 45 yıldan beri küçük baş hayvan besiciliği yapan Ahmet Hüseyin, bölgeye neredeyse 6-7 aydan beri kuvvetli bir yağışın olmaması sebebiyle, buradaki arazilerin susuz ve kurak kaldığını, bunun da ürünlere yansıyarak, verimliliğin azalmasına neden olduğuna dikkat çekti. Ahmet Hüseyin, eğer bölgeye çare olarak sulama kanalları, küçük gölet yada bir barajın olması halinde bu sorunun büyük bir oranda çözüleceğinin altını çizdi.

 

Kozlukebir bölgesine yapılmakta olan barajın bir an evvel sonuçlanmasını umduklarını ve bölge halkının bundan yararlanması gerektiğini belirten Hüseyin Ahmet, yetkillierin de bu konuda özellikle milletvekilleri ve bölge Yerel Yöneticilerinin ciddi bir çaba sarfetmeleri gerektiğini ve bu barajın derhal kullanıma açılması gerektiğini vurguladı.

 

Son olarak önümüzdeki yıllarda bölgedeki arazilerin kurak ve susuz kalmaması için Yerel Yöneticiler tarafından gerekli önlemlerin alınmaması halinde, bölgede yaşayan halkın ciddi ve çevre koşullarının geriye dönüşü olmayan zararlarla karşılaşacağını ifade eden Hüseyin Ahmet, yetkililerin bu konuya ciddi bir el atmaları gerektiğini aktardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz