Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BİZLERİ PROTESTO EDENLER, BURADAN GİTMEMİZİ İSTEYENLER ÇOK İYİ BİLMELİ Kİ, BİZLER BURALARDA...

“BİZLERİ PROTESTO EDENLER, BURADAN GİTMEMİZİ İSTEYENLER ÇOK İYİ BİLMELİ Kİ, BİZLER BURALARDA KALICIYIZ”

10
0

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın Kurum ve kuruluşları, 06 Ağustos 2012 Pazartesi akşamı “Altın Şafak” aşırı milliyetçi fanatik Yunanlıların, iftar saatlerinde Gümülcine Türk Gençler Birliği önünde toplanıp, hakaretler yağdırıp, şişe atmalarını kınadı. Gümülcine Türk Gençler Birliği ve diğer Kurum ve Kuruluşların kınama metinleri şu şekildedir.

 

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ KINAMA

 

06 Ağustos 2012 Pazartesi akşamı saat 21:05 de Gümülcine Türk Gençler Birliği önünde 150–200 kişilik bir grup tarafından protesto gösterileri düzenlenmiş ve maalesef bu protesto sırasında Derneğimize ve Türk kimliğimize yönelik küfürler edilerek, derneğimizin bahçesine şişeler atılmıştır.  Polis müdahalesi sonucu protestocu grup Yunan ulusal marşını okuduktan sonra ayrılmıştır.

 

Bizim bölgemiz çok kültürlü, sessiz, sakin ve huzurlu bir bölgedir. Herkesin birbirine saygı gösterdiği bir yerdir. Başkentimiz Atina’da yaşanan şiddet olaylarının aynı Mihraklar tarafından bölgemizde gerçekleştirilmek istenmesi endişe vericidir. Herhangi bir maddi zarar olmamıştır, bununla birlikte Gümülcine Türk Gençler Birliği önünde yapılan protesto hepimizi tedirgin etmiştir. Kaçak göçmenleri buralara getirip yerleştirenlerin bizler olmadığı aşikârdır. Bu sebeple protesto edilecek kurumun Gümülcine Türk Gençler Birliği olmadığı ortadadır. Bizleri protesto edenler, buradan gitmemizi isteyenler çok iyi bilmeli ki, bizler buralarda kalıcıyız. Yasalara ve hukuka bağlı vatandaşlar olarak, bu çok kültürlü topluma saygı ve sevgi besleyerek bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz.

Yasadışı yapılan bu gösteriyi şiddetle kınıyor, herkesi sağ duyuya davet ediyor ve herhangi bir taşkınlığa kimsenin kapılmamasını diliyoruz.

 

Gümülcine Türk Gençler Birliği Yönetim Kurulu Adına

BAŞKAN

Koray HASAN

 

 

“EŞİTLİĞE İLK ADIM” LİSTESİ KINAMA

 

6 Ağustos 2012 Pazartesi akşam saatlerinde Gümülcine şehir merkezinde, kaçak göçmenlerin bölgemizde bulunan polis okuluna yerleştirilmesini protesto etmek amaçlı düzenlenen eyleme katılan fanatik grupların, iftar saatlerinde Gümülcine Türk Gençler Birliği önünde toplanıp, hakaretler yağdırıp, şişe atmalarını kınıyoruz.

 

Söz konusu eylemleri yapanların bölgemizin insanı olmadığı ortadadır. Bölgemiz çok kültürlü yapısıyla dostluğun, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu, insanların huzurla yaşadıkları bir bölgedir.

 

Bu tür hareketlerin bu bölgede bir daha yaşanmaması ve insanların günlük hayatlarında huzurun ve sağduyunun hakim olması için yetkililerin gerekli önlemleri almalarını temenni ediyoruz.

 

 

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ KINAMA

 

6 Ağustos 2012 Pazartesi akşamı iftar saatinde, şehir merkezinde kaçak göçmenlerin bölgedeki polis okullarına gönderilmesini protesto etmek amacıyla yapılan gösterinin ardından, yaklaşık 150-200 kişilik bir grubun Gümülcine Türk Gençler Birliği önüne gelerek, Türkler ve Türkiye aleyhine sloganlar atmalarını ve huzuru bozmalarını İskeçe Türk Birliği camiası olarak şiddetle kınıyoruz. Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bu dönemde, belli bazı grupların bölgemizde barış ve huzuru zedeleyip bozmak istemeleri endişe vericidir. Yapılan bu saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, buna benzer olayların tekrarlanmaması için herkesi sağ duyulu olmaya davet ediyoruz.

 

 

DEB PARTİSİ KINAMA

 

6 Ağustos 2012 Pazartesi akşamı şehir merkezinde kaçak göçmenlerin bölgedeki polis okullarına, yerel makamların haberi olmadan gönderilmesini ve polis okullarının kapatılmasını protesto etmek amacıyla yapılan gösterinin ardından, yaklaşık 150 kişilik bir grubun Gümülcine Türk Gençler Birliği önüne gelerek, Türkler ve Türkiye aleyhine sloganlar atmalarını, huzuru bozmalarını ve daha sonra DEB Partisi’ne yürümelerini DEB Partisi olarak esefle kınıyoruz.

Her hallerinden bölge insanı olmadıkları anlaşılan, içlerinde kin ve nefreti barındıran bu insanlara doğru bir tarih dersi okutulmadığı aşikar. Bizleri göçmenlerle aynı kefeye koyma cehaleti içine düşen bu kişilere yanlış bilgiler verilmesin diye, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun, Eğitim Bakanı’na yazmış olduğu uyarı mektubunun ne kadar doğru ve yerinde olduğu bir kez daha bu davranışla tescil edilmiştir.

Bölgemiz çok kültürlü, hassas bir bölgedir. Bu bölge üzerinde atılacak her adımın, söylenecek her sözün ince hesabı yapılmalıdır.

Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi sükûnet içinde, aklı selim davranışlar sergileyerek yapılmak isteneni anlamaya çalışıyoruz.

Milli kimliğimizi inkâr edenler, kurduğumuz ve kuracağımız sivil toplum kuruluşlarının adlarında geçen “TÜRK” sözcüğüne tahammül edemezken, bizleri bu topraklardan kovmak isteyenler “Defolun Türkler” diye bağrıyor. Bu da kısır bir döngünün yaman bir çelişkisidir. Batı Trakya Türkünü bu bölgede istemeyen tüm kesimlere de hatırlatmak isteriz ki; Müslüman Türk Toplumu bu memleketin yerlisi ve vatandaşıdır.

 

Buna benzer olayların tekrarlanmaması için, bölgedeki huzurun kaçmaması için, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın can ve mal güvenliğinden sorumlu olanların, sorumluluklarını yerine getirmelerini DEB Partisi olarak bekliyoruz.

 

BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETRMENLER BİRLİĞİ KINAMA

 Gümülcine, 07.08.2012

“6 Ağustos 2012 Pazartesi akşamı iftar saatinde, şehir merkezinde kaçak göçmenlerin bölgedeki polis okullarına yerleştirilmesini protesto etmek amacıyla yapılan gösterinin ardından, yaklaşık 150-200 kişilik bir grubun Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi, Gündem Gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu, Gümülcine Türk Gençler Birliği önlerinden geçerek, Azınlık alehine sloganlar atmalarını ve huzuru bozmalarını Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği camiası olarak şiddetle kınıyoruz.

Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bu dönemde, belli bazı grupların bölgemizde barış ve huzuru zedeleyip bozmak istemeleri esef vericidir. Yapılan bu saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, buna benzer olayların tekrarlanmaması için herkesi sağ duyulu olmaya davet ediyoruz.”

Batı Trakya Türk Öğretrmenler Birliği

Yönetim Kurulu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz